Gyurcsányék nem is titkolják: ők döntenek Karácsony Gergely sorsáról





Gyurcsány és Gyurcsányné kénye-kedvétől függ Karácsony Gergely politikai pályafutása – és ezt nem is titkolják, Dobrev Klára el is mesélte egy interjúban.



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2023.10.09.
Módosítva: 2023.10.09.
Karácsony Gergely főváros Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc

Kilenc hónap van már csak hátra az önkormányzati választásokig, ahol eldől majd az is, hogy ki vezetheti tovább Budapestet a következő öt évben. Az időszűke ellenére sem lehet tudni azonban, hogy Karácsony Gergelyt támogatják-e a szövetségesei. 

Gyurcsányék miatt vakarhatja a fejét Karácsony Gergely Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet

Gyurcsány Ferencné ugyanis vendége volt Gulyás Márton műsorának, a Partizánnak, de Dobrev Klára minden olyan kérdésre kínosan kerülte a választ, ami azzal volt kapcsolatos, hogy a DK támogatja-e a jelenlegi főpolgármestert a következő választáson

Akkor kell véglegesen pecsétet tenni Karácsony Gergely mellé, ha mindenben megállapodtunk

 – mondta Dobrev, majd kiemelte, hogy Karácsony mellett lényegében mindenkivel tárgyalnak, aki kicsit is esélyes a főpolgármesteri posztra. Emlékezetes, hogy tavaly a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc ugyanebben a műsorban szintén közölte: nem alapértelmezett, hogy a DK beáll majd Karácsony mellé a 2024-es választásokon. 

Karácsony tétlenül nézi, amíg Gyurcsányék kiürítik a főváros kasszáját

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője egy Facebook-posztban arról beszélt, hogy amíg Karácsony Gergely siránkozik a főváros csődközeli helyzete miatt, Gyurcsányék kipakolják a kasszát, pont úgy, mint régen az egész országot. 

A jobboldali politikus szerint Gyurcsányék azt tervezik, hogy a következő öt évben is azt csinálják majd, amit 2019 óta, vagyis „a városban semmit, a városházán mindent”. 

Karácsony a budapestiekkel fizetteti meg a vezetői prémiumokat

Amint azt a Metropol megírta: Karácsony Gergely korábban azzal indokolta a BKK jegyáremelését, hogy súlyos gazdasági válság sújtja Budapestet. De a napokban kiszivárgott információk szerint inkább úgy tűnik, hogy a főpolgármester ebből finanszírozta a BKV és a BKK vezetőinek előre beígért busás jutalmakat.

A prémiumok egyes vezetők esetében közel tízmillió forintra rúgnak. 

Érdekes módon a baloldali politikus évekig azzal kampányolt, hogy nem emelte meg a tömegközlekedés jegyárait, idén szeptembertől azonban egy drasztikus, 28 százalékos emelést nyomtak le a budapestiek torkán. Ez a jól megszokott baloldali módszer: amint elherdálják a rendelkezésre álló pénzt, megszorításokat vezetnek be, hogy az embereket megsanyargatva tudják fedezni a kiadásokat.

A csőd szélére vezette Karácsony Gergely Budapestet

Karácsony Gergely helyettese még júliusban ismerte be, hogy elfogyott a főváros pénze. Kiss Ambrus nemcsak azt közölte, hogy Budapestnek egészen egyszerűen elfogyott a pénze, hanem azt is, hogy a pénzügyi helyzetük csak romlani fog.

Tarlós István volt főpolgármester akkor erre úgy reagált: Karácsony Gergelynek sem lenne dicsőség, ha az egyesített főváros 150 éves fennállása óta először az ő regnálása idején dőlne be Budapest. Főként annak fényében, hogy Karácsony Gergely több mint 200 milliárd forint tartalékkal vette át a főváros vezetését Tarlós Istvántól 2019-ben.

Az elmúlt lassan már 4 évben tehát a budapesti baloldali „kormányzás” mérlege: elherdált tartalékok, gyakorlatilag semmi fejlesztés, csődközelbe vitt főváros – miközben a főpolgármester Gyurcsányék foglya, Karácsony a DK nélkül lépni sem tud, és Gyurcsány embereivel veszi körül magát.





 





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás