Háborognak a kutyások: vízzel teli palackkal indulhatnak csak kutyát sétáltatni Erzsébetvárosban





Új rendelet miatt háborognak a kutyások. Ezentúl le kell önteniük a kutyapisit.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.20.
közterület ürülék kutyás közösség vizes palack

Egy új rendelet miatt háborodott fel a kutyás közösség. A tegnapi Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata képviselő-testületének ülésén döntöttek az új rendeletről, amely kimondja, hogy büntethető az a kutyatartó a VII. kerület közterületein, aki nem tart magánál „ürüléket felszedő eszközt”, valamint a vizelet állagára és szagára vonatkozó kellemetlen következmények visszaszorítása érdekében – fagypont feletti hőmérséklet esetében – vízzel teli palackot.

Aki nem tart magánál vizes palackot, könnyen pórul járhat Fotó: Kisalföld

A rendelet betartását a közterület-felügyelők fogják ellenőrizni. Mindez azért került szóba a testületi ülésen, mert rengeteg panasz érkezett arra, hogy vizelet szagúak az utcák és ezt a döntést a vizelet állagára és szagára vonatkozó kellemetlen következmények visszaszorítása érdekében hozták meg.

Ez a módszer viszont rengeteg kérdést felvetett az állattartókban. Legtöbbjük teljesen nevetségesnek gondolja azt az elképzelést, hogy minden sétára több- literes vizes palackokat vigyenek magukkal. Többen annak is hangot adtak, hogy a kerületben nem a négylábúakat kellene ellenőrizni, hiszen rengeteg az olyan ember a környéken, akik rongálják a közterületet.

Pisilő, kakiló, hányó, szexelő, drogot belövő kétlábúak... A múlt héten 5 napon át vártam, hogy a Dob utcában, az óvoda 50 méteren belül, a földön heverő használt fecskendő vajon mikor tűnik végre el onnan. De nyilván a vizelő kutyák okozzák a legnagyobb gondot a kerületben

 – fejtette ki véleményét egy állattartó.

„És a bulinegyedben kétlábon pisilőkkel mi lesz? Ők is vigyenek magukkal vizet? Nem hiszem el, hogy ekkora bajok vannak fejben!” – jegyezte meg egy hozzászóló.

A kerület lakosai egyre biztosabbak abban, hogy akik ezt a rendeletet megszavazták, sosem tartottak állatot. 

„Nem tudom, hogy aki ezt kitalálta, az látott-e már kutyát pisilni, főleg olyat, amelyik akár 10-szer is jelöl egy séta alatt. Ezt szorozzuk be legalább napi három sétával. Marmonkanna elég lesz a sétákhoz!” – gúnyolódik az egyik kommentelő.

Ha valaha is tartottak volna állatot, tudnák, hogy ha a vizeletre csak úgy ráöntenek akár egy kanna vizet is, attól a szag és a folt ott marad, ha a víz felszáradt. Csak akkor lenne haszna, ha a ráöntött vizet lesepernék a kanálisba. Szóval ez nem más, mint a kutyások vegzálása

– állt ki a kutyás közösségért egy olvasónk.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás