A csinos győri fodrászlány színes fonásos hajkölteménnyel lett világbajnok – fotók





Tizenöt év után Baranyai Vivien hatalmas magyar sikert ért el, a fiatal győri fodrász a párizsi világbajnokságon minden vetélytársát maga mögé utasítva aranyérmes lett.



Megosztás
Szerző: HNZS
Létrehozva: 2023.09.24.
Módosítva: 2023.09.24.
fodrász hajszobrász világbajnok

A fiatal győri fodrász a Párizsban megrendezett OMC világbajnokságon két kategóriában nevezett, erről mesélt a Metropolnak.

A technikai fonás kategóriában 40 perc áll rendelkezésre, hogy egy szabvány babafejen elkészítsd a megálmodott kreációt

 – osztotta meg Vivien, aki már gyerekkorában a fonás szerelmese lett.

Vivien alkotása, ami aranyérmet ért – Fotó: Baranyai Vivien

„A feladat szerint egy olyan frizurát kellett elkészítenünk megadott idő alatt, amelyben minél több fonási technikát bemutatunk. Nekem 35 perc alatt sikerült létrehoznom azt a kompozíciót, amivel kiérdemeltem a világbajnoki címet” – fűzte tovább büszkén Vivien, aki négyfajta szövésformátumot, négyes és ötös fonatokat és egy különleges szalagos technikát is be tudott mutatni egy alkotásban.

Persze nem csak az idő számít. A hajalkotásokat különböző nemzetiségű zsűritagok értékelik, akik mindegyike képzett szakember.

A zsűritagok megnézik és pontozzák az elkészült műveket. Nemcsak a kész kreáció számít, hanem a munkafolyamat alatt tapasztalt egyéni jellemzők is. Többek között az, hogy a versenyző mennyire összeszedett vagy épp mennyire tiszta a munkája.

 – fogalmazott a díjazott fodrász, aki elárulta, hogy a fonatokat a versenyzőknek teljesen a nulláról kellett elkészíteniük, egyformára fésült babafejeken. 

„A zsűri egytől egyig ellenőrizte a modelleket, hogy kizárják a csalás lehetőségét. Olyan is előfordult, hogy egy begöndörített hajat kellett kivasalniuk, hogy mindenki egyforma esélyekkel indulhasson.”

Baranyai Vivien és győztes alkotása – Fotó: Baranyai Vivien

„Nagyon izgalmas volt, hiszen tényleg úgy nézett ki, mint egy igazi verseny. Egy vörös szőnyegen álltunk a versenyzőkkel, és a megfelelő másodpercben rohanni kezdtünk a babafejekhez”

 – emlékezett vissza a bajnok, aki azt is elárulta, hogy otthon már egy hónapja gyakorolta a tervezett frizurát, sőt azt is tudta, melyik műveletre hány perce, vagy másodperce van. A fodrász arról is beszélt, hogy nagyon izgult a verseny előtt, de mindez elmúlt, amikor kihúzta a tükre sorszámát és csak a feladatára koncentrált.

A versenyek előtt mindig megpróbálom kiüríteni az elmém, kizárom a külvilágot és csak a feladatra összpontosítok… Bár titkon reménykedtem benne, nem gondoltam, hogy megnyerhetem ezt a versenyt, hiszen nagyon komoly ellenfeleim voltak

– fűzte tovább Vivien, aki nagyon büszke arra, hogy a tizenöt évvel ezelőtti világbajnok Arató Krisztián után most ő is világbajnok lett.

A magyar fodrászlány büszkén a dobogó tetején – Fotó: Baranyai Vivien 

A legjobb érzés a világbajnoki cím kiérdemlése mellett az, hogy ez a frizura lesz az, amit a jövő évi versenyzők meg akarnak majd ugrani, hiszen ezt kapják meg inspirációs képnek. Iszonyú büszke vagyok rá, hogy magyarként a munkám bejárhatja a világot

 – fogalmazott a fiatal fodrásztehetség, aki elárulta, hogy jövőre is nevezni fog a fodrász-világbajnokságra.

„A terveim között szerepel a fodrász mesterképzés is, amihez még egy évet el kell töltenem a szakmában. Örömmel tölt el az is, hogy a jövőben számos magyar versenyen is részt vehetek, mint zsűritag” – tette hozzá szerényen.

Még csak most fogom fel, hogy mi is történt. Nagyon kedvesek az emberek, egyre többen integetnek, vagy épp köszönnek rám a boltokban. Sőt, a világbajnokságnak hála, a vendégköröm is bővül, csak győzzem szabad helyekkel

 – zárta Vivien, aki elárulta, hogy nagyon kedvesek az emberek, egyre többen integetnek, vagy épp köszönnek rá a boltokban. A fodrász arról is beszámolt, hogy 2021-ben második lett ugyanezen a világbajnokságon, amit akkor a Covid-járvány miatt online rendeztek meg.

A fantázia versenyszámban negyedik helyezést ért el ezzel a fantasztikus kreálmánnyal Vivien, amit még Magyarországon készített el




 





Ezeket olvastad már?
Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás