RETRO RÁDIÓ

Elképesztő titkokat árult el a sztárok magyar fodrásza

Hatvan éve dolgozik a csillagok frizuráján Irmi néni.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.04.18.
fodrász sztártitkok Vígszínház

Egészen elképesztő: még a hatvanas évek elején lett a Vígszínház fodrásza Földes Gáborné, Irmi néni, akit a híres rendező és direktor, Várkonyi Zoltán szerződtetett. A hosszú évtizedek alatt számtalan színésznagysággal dolgozott együtt, így Páger Antal, Bilicsi Tivadar, Básti Lajos vagy éppen Ruttkai Éva fodrásza is volt. A teátrum örökös fodrásza tudna mit mesélni a legendás színészóriásokról! S bizony mesélt is! 

Fotó: Dombóvári Tamás / Facebook

„Ruttkai Évának gyönyörű, dús, hosszú haja volt, és olyan erős mint a drót”

– mondta korábban Földes Gáborné, Irmi néni. Azt is elmesélte: Básti Lajos akkurátus emberként elvárta, hogy minden előadás előtt pontban fél hétkor érkezzen az öltözőjébe Irmi, Bilicsi Tivadar pedig kifejezetten szerette a parókát vagy éppen az álszakállt.

Az idén 92 éves fodrász szakmai alázatát jól példázza, hogy annak idején eljárt a színházi próbákra is, csak azért, hogy megfigyelje a karaktereket, a jelmezeket, a díszletet. Mi több, nem egy előadásban ő maga is színpadra állt.

A Vígszínház melletti szerelme, férje, Földes Gábor színész és rendező az 1956-os forradalom utáni megtorlás áldozata lett. A Győrben dolgozó művész kiállt a szabadságharc eszméje mellett, amelynek hangot is adott. 1957 májusában tartóztatták le és 1958 januárjában, csupán 35 évesen kivégezték.

A sztárok színházi fodrásza sokáig azt sem tudhatta, hová temették el a férjét, s magára maradt a 12 éves közös gyermekükkel. A szovjet megtorlás miatt csak hét esztendőt tölthettek együtt. A sosem gyógyuló sebekre a fia és a Vígszínház volt a gyógyír, ahol ma is dolgozik, de azért már kevesebbet, mint korábban.

„Kedélyes személyisége, szerénysége és jósága áthatja a környezetét, és ezért mindenki szeret vele lenni”
– jellemezte korábban a Vígszínház az örökös fodrászát, aki immár 92 évesen sem gondolkozik a visszavonuláson – írja a Mandiner

A Pál utcai fiúk színészei sem feedkeztek meg az ünnepeltről

A Pál utcai fiúk színészei köszöntötték születésnapján Földes Gábornét, Irmi nénit, a Vígszínház legendás fodrászát. Az ünnepségről videó is készült. Íme:

 

 

Ezeket olvastad már?
Tényleg nem kell senkinek Antal Imre hagyatéka?

Tényleg nem kell senkinek Antal Imre hagyatéka?

Túlment a határon a szexi színésznő, bármikor törölheti képeit az Instagram

Túlment a határon a szexi színésznő, bármikor törölheti képeit az Instagram

Szexi fotóval mutatta meg új tetoválását a Madách Színház szépsége

Szexi fotóval mutatta meg új tetoválását a Madách Színház szépsége

„Tervezett babóca volt a 4. gyermeked? – Kulcsár Edinát születendő babájáról kérdezték, íme a válaszai

„Tervezett babóca volt a 4. gyermeked? – Kulcsár Edinát születendő babájáról kérdezték, íme a válaszai

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás