Sokakat megérintett a halva született Dorci története, 10 millió forintot loptak el egy vállalkozótól





Legtöbb olvasónk a héten a halva született kislány, Dorci történetére volt kíváncsi, de sokan kattintottak arra a cikkre is, amelyben a 78 éves Kati néni tragédiájáról számoltunk be: az idős asszony levetette magát egy budapesti társasház 6. emeletéről.



Megosztás
Szerző: GM
Létrehozva: 2023.09.24.
Módosítva: 2023.09.24.
Metropol Dorci történet kislány

A 6 éves Dorottya egy igazi kis harcos: halva született, nem tud beszélni és járni, mégis képes mosolyogni. Olvasóink ezreit ríkatta meg az összetartó család története. A szülők az elmúlt hat évben a legjobb orvosokhoz, szakemberekhez vitték a kislányt, nagy figyelmet fordítanak a rehabilitációjára. Dorci sok mindent megért, de nem tud járni és beszélni. A szülők természetesen a legjobbat akarják a kislányuknak, ezért beíratták egy bentlakásos speciális iskolába, ahol az igényeinek megfelelő fejlesztést kap. Az elválás nehéz volt, a kislány és a szülei is sírtak, de pár nap elteltével Dorci teljesen beilleszkedett, és jól érzi magát. Olvasóinkat megérintette a kis Dorci története; rengeteg üzenetet kapnak, amelyekben jókívánságokkal halmozzák el az egész családot.

Dorci és családja  Fotó: Olvasói fotó

Ártatlannak tűnő kérdést tett fel egy pilisi anyuka az interneten, aki valószínűleg nem számított rá, hogy érdeklődése ilyen heves vitát vált majd ki. A nő arra lett volna kíváncsi, hogy a többi édesanya hogyan oldja meg gyermeke pisilését, ha a játszótér közelében nincs mosdó. „A vasútállomásnál lévő játszótérnél hol lehet megpisiltetni a gyerekeket, ha nem a bokorban akarom elvégeztetni velük a dolgukat?” – kérdezte a nő, mire megérkezett a kommentcunami. Egyesek szerint bokorban simán meg lehet oldani, mások szerint érdemes vinni egy bilit, de olyan is akadt, aki kutyás kakizacskót visz, és azzal szedi fel a használt papírt és az esetleges végterméket. Sokan azonban nem értik: miért nem lehet a játszóterekhez illemhelyiséget is létesíteni? 

Mit tehetünk, ha ránk jön a szükség, de nincs vécé a játszótérnél? Fotó: Metropol

A budapesti Kati néni a  negyedik emeleti lakásából felsétált a hatodikra, ahol fellépett a korlátra és a mélybe vetette magát. Az asszonyt végül a gondnok találta meg, aki azonnal segítséget hívott hozzá, de már késő volt. A 78 éves Kati néni halálhíre sokkolta a környékbelieket, ugyanis a legtöbben ismerték őt. 

„Neki se férje, se gyereke, se unokája nem volt, egyedül élt, elképzelhető, hogy emiatt történhetett ez a tragédia. Egyedül érezhette magát. Nem tudunk róla, hogy beteg lett volna, de ennyi idősen ez se elképzelhetetlen. Nagyon sajnáljuk őt, azt hallottuk, hogy pont arról a helyről ugrott ki, amit annyira szeretett. Mindig ott élvezte a napsütést, most pedig… Ezt választotta az öngyilkossághoz. Borzalmas” – mesélte lapunknak a ház gondnoka. 

Kati nénit mindenki sajnálja a házban  Fotó: Metropol

Elképesztő történetről számolt be a Budapesten élő Tuza István a Metropolnak. A férfi céges számláját szeptember 11-én valaki teljesen lecsupaszította. 10 milliót loptak el tőle! Azonnal berohant a bankba, de ott nem tudtak segíteni rajta, ezért a rendőrségen feljelentést tett. Ám ezután jött csak az igazi meglepetés, ugyanis egy ismeretlen férfi felhívta őt. 

„Teljesen elképesztő fordulatot vett az ügy, ugyanis miután végeztünk a rendőrségen, elkezdett csörögni a telefonom… Egy ismeretlen férfi volt az, aki velem szeretett volna beszélni. Azt mondta, Ceglédről telefonál, és most kapott két üzenetet kettő darab nagy értékű utalásról, amit az én céges számlámról indítottak. Mivel nem értette a helyzetet, azonnal bement a bankjához – ami megegyezik a miénkkel –, és zároltatta a számlát. Ekkor derült ki, hogy a 300 ezer forintos utalási keretét felemelték 10 millióra. Gondolom, onnan is le akarták húzni a pénzt.”

Az esettel kapcsolatban megkerestük a BRFK-t, akik a következőt mondták el: a BRFK nyomozást rendelt el információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. 

Istvántól több millió forintot loptak el  Fotó: Olvasói fotó

A környékbeliek legnagyobb döbbenetére vértócsák csúfították el a VII. kerületi Hernád utca egyik társasházának utcafrontját.

Először el sem akartuk hinni, hogy azok a vörös foltok valójában vérfoltok. Több helyen is látszottak: a járdán és közvetlen az egyik ház ajtaja előtt, ahol cseppek vezettek befelé. Nagyon megijedtünk

 – mesélte egy környéken élő asszony. A helyiek elmondták: ők úgy tudják, hogy ukránok estek egymásnak, a vita hevében pedig a kés is előkerült. A Metropol az üggyel kapcsolatban felkereste a rendőrséget, akik elmondták, valóban ukránok kaptak össze.

Egy Hernád utcai magánlakásban két ukrán állampolgárságú férfi veszett össze, majd szóváltás és tettlegesség alakult ki közöttük. Az egyik ukrán férfi a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a másiknak. A dulakodás a lakáson kívül a lakóházban is folytatódott

– közölte a BRFK. 





 





Ezeket olvastad már?
"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás