Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról





Mindenki rémálma történt meg egy budapesti férfival. István számlájáról néhány perc alatt 10 millió forintot loptak el. Feljelentést tett a rendőrségen.



Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2023.09.21.
Módosítva: 2023.09.21.
bank csalás bűntett csalás áldozata

Elképesztő történetről számolt be a Budapesten élő Tuza István a Metropolnak. A férfi céges számláját szeptember 11-én valaki teljesen lecsupaszította. 10 milliót loptak el tőle! Azonnal berohant a bankba, de ott nem tudtak segíteni rajta, ezért a rendőrségen feljelentést tett. Ám ezután jött csak az igazi meglepetés, ugyanis egy ismeretlen férfi felhívta őt. 

Istvánék számláját teljesen lecsupaszították – Olvasói fotó

Furcsállták a nagy összegű utalásokat 

Hétfőn délelőtt felhívott egy bankfelügyelő, hogy megkérdezzen engem, hogy utaltam-e

– kezdte István. „Azt mondta, hogy a céges számlámon nagy összegű utalásokat végeztek néhány perce, amit furcsának találtak, ezért hívtak fel. Mondtam nekik, hogy azonnal zárolják a számlát, mert nem mi csináltuk. Azonnal felnyitottuk a laptopot – amit mi már négy napja nem használtunk –, beléptünk a netbankunkba a saját kódunkkal, és akkor láttuk meg, hogy valóban igaz, amit mondanak: 4 darab 2 millió hétszázezres utalás ment el a számlánkról, és egy ötödiket is indítottak, de az már nem működött, mert nem volt már annyi pénz a számlán. Összesen 9 ezer forintunk maradt.”

Hiába rohantak a bankba

„Azonnal fogtuk magunkat, és berohantunk a bankunkba. Ott eljutottunk a fiókigazgató-helyettesig. Ő is látta, hogy mi történt, és azt mondta, hogy nem tud semmit zárolni, tegyünk panaszt. Hát panaszt tettünk, majd elindultunk a rendőrségre, ahol végül megtettük a feljelentést.”

„Teljesen elképesztő fordulatot vett az ügy, ugyanis miután végeztünk a rendőrségen, elkezdett csörögni a telefonom… Egy ismeretlen férfi volt az, aki velem szeretett volna beszélni. Azt mondta, Ceglédről telefonál, és most kapott két üzenetet kettő darab nagy értékű utalásról, amit az én céges számlámról indítottak. Mivel nem értette a helyzetet, azonnal bement a bankjához – ami megegyezik a miénkkel –, és zároltatta a számlát. Ekkor derült ki, hogy a 300 ezer forintos utalási keretét felemelték 10 millióra. Gondolom, onnan is le akarták húzni a pénzt.”

A pénz felét visszaszerezték 

Egész nap rohangáltunk…

– folytatta a férfi.  „A srác hívása után ismét egy bankban kötöttünk ki, ahol elmondtuk ismét, hogy mi történt, és hogy jelentkezett a srác, akihez elküldték a pénzt. Hívják vissza az elutalt összeget, de ebben sem tudtak segíteni. Végül úgy tudtuk megoldani, hogy az idegen srác utalta vissza. Végül azt kézhez is kaptuk szerencsére, ám a másik fele továbbra sincs meg. A bankban látták a számlatörténetben, hogy hova ment át a másik fele, de ezt sem mondták meg nekünk…”
 

A családi autót adták el, hogy finanszírozni tudják a megélhetésüket – Olvasói fotó

„A bankban azt kérték, hogy a laptopról töröljük le a netbankot, mert elég valószínű, hogy feltörték a rendszerünket. Így is tettünk, úgyhogy innentől a saját számlánkra se tudunk ránézni. Azt mondták, hogy október elejéig biztosan várnunk kell, mert belső vizsgálatot fognak végezni.”

Annak érdekében, hogy Istvánéknak legyen miből gazdálkodniuk, el kellett adni a családi autójukat. 

„A privát személyautónkat kellett már eladnunk, hogy tudjuk finanszírozni a dolgainkat. Pedig van pénzünk, csak ugye ellopták!”

István egy videóban a saját oldalán közzétette, hogy mi történt velük. Néhány napon belül a vállalkozót több károsult is megkereste. 

Több károsult is megkeresett. Volt olyan, akit szintén ugyanazon a napon loptak meg, mint minket. Tőle 11 milliót vittek el. Semmiképp se fogjuk ezt annyiban hagyni, hiszen nem kis összegekről beszélünk. Mindenképpen harcolunk a pénzünkért!

– zárta a történetét István. 

Nyomoz a rendőrség

Az esettel kapcsolatban megkerestük a BRFK-t, akik a következőt mondták el: 

Az Ön által említett ügyben a BRFK nyomozást rendelt el információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. 
 

 





 





Ezeket olvastad már?
„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Azt hittem, csak egy vicc” – 36 milliót ajánlottak az OnlyFans-modellnek

„Azt hittem, csak egy vicc” – 36 milliót ajánlottak az OnlyFans-modellnek

"Legalább 3 bérházat felújítok!"–Baranyi Krisztina ígérgetése teljes blama

"Legalább 3 bérházat felújítok!"–Baranyi Krisztina ígérgetése teljes blama

Rettegésben tartják az utasokat ezen a budapesti buszvonalon, egy kislány el is sírta magát a történtektől

Rettegésben tartják az utasokat ezen a budapesti buszvonalon, egy kislány el is sírta magát a történtektől

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás