Óbuda: rekordgyorsasággal gyűlnek a tiltakozó aláírások, Kiss László „csőerdejének" elbontását követelik

Alig két hét alatt csaknem 300 tiltakozó aláírás gyűlt össze csak online, a lakosság ezzel akarja rákényszeríteni a baloldali vezetésű önkormányzatot, hogy bontassa el a Kaszásdűlőn létesített „csőerdőt".



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.08.04.
Módosítva: 2023.08.04.
lakossági fórum cölöp napvitorla petíció Kiss László

„A kaszásdűlői Pethe Ferenc téren felállított óriási, csővázas struktúra elfogadhatatlan, és nyilvánvalóan eltér a lakossági fórumon bemutatott eredeti tervektől. A jelenlegi állapot korlátozza a gyalogosok mozgásterét és ellehetetleníti a rendezvények szervezését. Ezúton szólítjuk fel az önkormányzatot, hogy azonnali hatállyal kötelezze a kivitelezőt a vascsövek lebontására, és biztosítsa a lakosság által támogatott tervek megvalósítását” – írják a petíció indítói. Az ívet csak online csütörtök 17 óráig 271-en írták alá, már ez rekordszámnak számít két hét alatt, a papíralapú ívekről nem is beszélve.

Zsuzsa szerint úgy érzi az ember a téren sétálgatva, mintha a távfűtő műveknél járna. Az eredeti terv (napvitorla cölöpökkel) ezzel köszönőviszonyban sincs… Fotó: Markovics Gábor

Mint ahogyan megírtuk, tiltakozó aláírásgyűjtéssel akarja kikényszeríteni a bontást a lakosság, a baloldali önkormányzat által építtetett óriási „napvitorlacölöpök” ugyanis köszönőviszonyban sincsenek azzal, amit a korábbi látványterveken megmutattak nekik. A terveken ugyanis nem gázcső vastagságú csövek szerepeltek. A Metropol által megkérdezett környékbeliek szerint ez amiatt fordulhatott elő, hogy a baloldali önkormányzat haveri cégének ezekből volt raktáron… 

A látvány önmagáért beszél, ez egy „csőerdő" Fotó: Markovics Gábor

Ez katasztrófa! Az egész teret elrondították ezekkel a nagy, százas csövekkel. Az építésvezető azt mondta, amikor rákérdeztem, hogy a téren nagy a szél, emiatt kellenek ekkora csövek. De könyörgöm, nincs itt a lakótelepen orkánszél, sosem volt. A kisgyerekek mindig itt játszottak. Most ezek között a vascsövek között kellene futkorászniuk, amelyek nyilvánvalóan felforrósodnak, és megégeti őket. Nem is értem, ezt hogyan gondolták. Én ott voltam egy lakossági fórumon, és rajtam kívül más lakók is részt vettek azon. Szerintem elegen voltunk ahhoz, hogy az önkormányzat komolyan vegye a javaslatainkat. Senkit nem gyanúsítok, de olyan szaga van az egésznek, mintha valaki havernak ez lett volna raktáron, és fel kellett használni… Alá fogom írni a tiltakozó ívet. Ez így nem maradhat

– mondta a Metropolnak korábban Zsuzsa, aki azóta már aláírta a tiltakozó ívet.  

 

A baloldali önkormányzat a lakosságot hibáztatja

Newman Tímea, az önkormányzat szaktanácsadója reagált a hozzászólásokra. Ő egyébként nemcsak Kiss László, hanem a téren irodával rendelkező Szabó Tímea kampányainak is rendszeres résztvevője. Newman a lakókat hibáztatta a kialakult helyzetért, szerinte ugyanis nem voltak hajlandók nagy számban részt venni a meghirdetett egyeztetéseken.

Ha a lakosság kicsit figyelt volna a felhívásainkra, nem utólag panaszkodnának!

– írta nagyképűen.

Nincs ember, akit ne háborított volna fel a DK-s Kiss László polgármesterék építménye Fotó: Markovics Gábor

Ahogyan beszámoltunk, a Kaszásdűlő központi terének fejlesztéséhez szükséges pénzt még a Bús Balázs vezette önkormányzat szerezte meg pályázat útján a Tarlós István által irányított fővárostól. Miután dr. Kiss László lett a kerületi polgármester, a téren megállt az idő. Nemhogy fejlődés nem volt évekig, de állandó lezárások keserítették meg a lakosság mindennapjait. Ezt még valahogyan elviselték a helyiek, és nemrég még örültek is annak, hogy végre Kissék most befejezik a tér felújítását. Így alakult, hogy azután 700 millióból a baloldali városvezetésnek sikerült megszüntetnie a tér tágas, világos hangulatát. A látványtervekkel csúnyán átverték a lakosságot. A terveken szereplő vázszerkezet – amely a kifeszített napvitorlákat tartaná – nem is emlékeztet a ténylegesen felállított hatalmas vascsövekre.

Móni: a lakossági fórumokon nem erről volt szó! Fotó: Markovics Gábor

Több lakossági fórum is volt, ott voltunk, és határozottan nem ez volt a látványterven. Azon vékony, standard napvitorlarúd szerepelt, gyönyörű, színes ponyvákkal. Eszméletlen, amit itt ahelyett csináltak! Szerintem senki nem fog a csöveseken kívül odafeküdni. A lakosság egyébként árnyékadó fákat szeretett volna ide, de az önkormányzat szerint a Főtáv föld alatti csövei miatt nem maradnának meg. Na de kérem, a dézsába ültetett fa megmaradna? Igen! Akkor az miért nem lett volna jó?

– háborgott Móni, megjegyezve: „Kíváncsi vagyok, meddig lesznek itt ezek, hallani már mindenfélét a felháborodott emberektől”. 

 

Marika sincs elragadtatva a látványtól, sőt… Fotó: Markovics Gábor

Kérdezem én, ki az az ember, aki ezt kitalálta? Ez nevetséges!

– mondta felháborodottan Marika. „Én először azt hittem, hogy a Főtáv épít valami csöveket. De ezek még ahhoz is túl nagyok lennének. Ez semmiképpen nem a lakosság hibája, nehogy már ránk fogják. Még szép, hogy aláírom a tiltakozó ívet, pláne ezek után, hogy még ránk is sütné az önkormányzat!”

 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás