„Mindent újra kell terveznünk" – A tűz mindenét elvette a háromgyermekes családnak Albertirsán

Zeffer Orsolyáék csak az isteni gondviselésnek tudja be, hogy személyi sérülés nélkül túlélték a pusztító tüzet, ami augusztus 24-én este csapott fel otthonukban. A családnak szinte mindene odalett.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.08.28.
Módosítva: 2023.08.28.
Albertirsa háromgyermekes család láng tűz ház

A Zeffer család épp nyaralni indult volna másnap reggel, amikor augusztus 24-én este tűz ütött ki szeretett otthonukban, Albertirsán. A hivatalos szakvélemény még nem készült el, de nagyon úgy tűnik, hogy elektromosság okozta a tüzet, mely a kapcsolószekrénytől indulhatott és onnan terjedt szét az egész házban. A lángok minden elpusztítottak, de a család tagjai szerencsére nem sérültek meg. 

Nem sok maradt a csodaszép családi otthonból Fotó: Facebook

„Ha elalszunk, talán észre sem vesszük a tüzet”

Orsolyáék este fél 11 körül értek haza albertirsai otthonukba, amikor az édesanyának furcsa megérzése támadt, kiderült, hogy ez bizony az a fajta anyai megérzés volt, mert nem sokkal később már lángokban állt a házuk.

Melegítettem egy gyorsételt a mikróban, majd furcsa szagot éreztem, de azt gondoltam, biztosan az étel miatt. Rossz érzésem volt, ezért futottam egy kört a házban, de nem láttam semmit. Majd elment az áram, és akkor láttuk meg a lángokat

– mesélte Orsolya a Ripostnak, akinek a férje szólt, hogy már ég a ház kívülről, a szülők pedig kifutottak a házból. 

„A férjem mezítláb szaladt ki a házból, nem is mentünk vissza semmiért, hogy megmentsük a lángoktól, szinte az összes holmink odalett” – árulta el az édesanya, aki arról is beszélt, hogy Vince, a legkisebb gyermekük még fel sem fogta igazán, mi történt.

„Amikor elmondtuk neki, hogy mi történt, csak azt kérdezte, hogy a kisautóit és plüsseit ki tudtuk-e menekíteni a lángok közül.”

Mivel nyaralni indultunk volna másnap, így nem siettünk lefeküdni aludni. Mivel én hallássérült vagyok, ezért biztos vagyok benne, hogy ha elalszunk, talán nem is vettük volna észre időben a tüzet

– tette hozzá Orsolya, aki férjével együtt úgy gondolja, hogy az isteni gondviselés mentette meg őket a nagyobb bajtól.

Három gyermek és szüleik maradtak fedél nélkül, az iskolakezdés előtt Fotó: Sebestyén Beáta/Facebook

Hisznek benne, hogy egyszer lesz új házuk

A nagymama fogadta be a fedél nélkülivé lett családot, de szeptember elejétől a helyi önkormányzat kétszobás lakásába költöznek, de bizakodóak, hogy egyszer lesz új otthonuk. 

Nem is tudok az iskolakezdésre koncentrálni most. Mindent újra kell terveznünk, a mindennapokat megoldani. Van, hogy eltörik a mécses, érzem hogy nem megy tovább, de muszáj megcsinálni és összetartani a családot is.

A családért az első pillanattól kezdve egy emberként fogott össze Albertirsa és a rokonok, ismerősök. A család kapott már étkezőbútort és egy mosógépet is, de folyamatosan érkeznek az adományok az édesanya bankszámlájára is, hogy legyen miből újrakezdeniük az életet.

„Elégett az összes társasjátékunk és cipőnk, de a könyveink is eláztak a tűzoltás közben. Minden felajánlásért hálásak vagyunk és nem győzöm olvasni a sok idegen ember üzenetét, ki miben tudna segíteni” – mesélte boldogan a családanya, aki elmondta, hogy már egy teljes szakember brigád jelentkezett náluk, hogy ha elkezdik az új ház felépítését, akkor azonnal jönnek segíteni. Ráadásul egy jótékonysági koncertet is hirdettek meg a család javára, amire még sosem látott mértékű az érdeklődés.

Sírok, mert nem akarom elhinni, hogy ennyien segítenek nekünk. Külföldi rokonok és több gyülekezet is a segítségünkre sietett. Azt mondják, hogy nyugodtan elképzelhetjük az új házunkat, mert lesz új, csak várni kell rá, és mi ezért mindent meg is fogunk tenni

– zárta gondolatait megrendülve az édesanya, aki most kamatostul visszakapja az élettől a segítséget, amit korábban ő adott, hiszen ápolónőként emberek százain segített nap mint nap. 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás