RETRO RÁDIÓ

„Mindent újra kell terveznünk" – A tűz mindenét elvette a háromgyermekes családnak Albertirsán

Zeffer Orsolyáék csak az isteni gondviselésnek tudja be, hogy személyi sérülés nélkül túlélték a pusztító tüzet, ami augusztus 24-én este csapott fel otthonukban. A családnak szinte mindene odalett.Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.08.28.
Módosítva: 2023.08.28.
Albertirsa háromgyermekes család láng tűz ház

A Zeffer család épp nyaralni indult volna másnap reggel, amikor augusztus 24-én este tűz ütött ki szeretett otthonukban, Albertirsán. A hivatalos szakvélemény még nem készült el, de nagyon úgy tűnik, hogy elektromosság okozta a tüzet, mely a kapcsolószekrénytől indulhatott és onnan terjedt szét az egész házban. A lángok minden elpusztítottak, de a család tagjai szerencsére nem sérültek meg. 

Nem sok maradt a csodaszép családi otthonból Fotó: Facebook

„Ha elalszunk, talán észre sem vesszük a tüzet”

Orsolyáék este fél 11 körül értek haza albertirsai otthonukba, amikor az édesanyának furcsa megérzése támadt, kiderült, hogy ez bizony az a fajta anyai megérzés volt, mert nem sokkal később már lángokban állt a házuk.

Melegítettem egy gyorsételt a mikróban, majd furcsa szagot éreztem, de azt gondoltam, biztosan az étel miatt. Rossz érzésem volt, ezért futottam egy kört a házban, de nem láttam semmit. Majd elment az áram, és akkor láttuk meg a lángokat

– mesélte Orsolya a Ripostnak, akinek a férje szólt, hogy már ég a ház kívülről, a szülők pedig kifutottak a házból. 

„A férjem mezítláb szaladt ki a házból, nem is mentünk vissza semmiért, hogy megmentsük a lángoktól, szinte az összes holmink odalett” – árulta el az édesanya, aki arról is beszélt, hogy Vince, a legkisebb gyermekük még fel sem fogta igazán, mi történt.

„Amikor elmondtuk neki, hogy mi történt, csak azt kérdezte, hogy a kisautóit és plüsseit ki tudtuk-e menekíteni a lángok közül.”

Mivel nyaralni indultunk volna másnap, így nem siettünk lefeküdni aludni. Mivel én hallássérült vagyok, ezért biztos vagyok benne, hogy ha elalszunk, talán nem is vettük volna észre időben a tüzet

– tette hozzá Orsolya, aki férjével együtt úgy gondolja, hogy az isteni gondviselés mentette meg őket a nagyobb bajtól.

Három gyermek és szüleik maradtak fedél nélkül, az iskolakezdés előtt Fotó: Sebestyén Beáta/Facebook

Hisznek benne, hogy egyszer lesz új házuk

A nagymama fogadta be a fedél nélkülivé lett családot, de szeptember elejétől a helyi önkormányzat kétszobás lakásába költöznek, de bizakodóak, hogy egyszer lesz új otthonuk. 

Nem is tudok az iskolakezdésre koncentrálni most. Mindent újra kell terveznünk, a mindennapokat megoldani. Van, hogy eltörik a mécses, érzem hogy nem megy tovább, de muszáj megcsinálni és összetartani a családot is.

A családért az első pillanattól kezdve egy emberként fogott össze Albertirsa és a rokonok, ismerősök. A család kapott már étkezőbútort és egy mosógépet is, de folyamatosan érkeznek az adományok az édesanya bankszámlájára is, hogy legyen miből újrakezdeniük az életet.

„Elégett az összes társasjátékunk és cipőnk, de a könyveink is eláztak a tűzoltás közben. Minden felajánlásért hálásak vagyunk és nem győzöm olvasni a sok idegen ember üzenetét, ki miben tudna segíteni” – mesélte boldogan a családanya, aki elmondta, hogy már egy teljes szakember brigád jelentkezett náluk, hogy ha elkezdik az új ház felépítését, akkor azonnal jönnek segíteni. Ráadásul egy jótékonysági koncertet is hirdettek meg a család javára, amire még sosem látott mértékű az érdeklődés.

Sírok, mert nem akarom elhinni, hogy ennyien segítenek nekünk. Külföldi rokonok és több gyülekezet is a segítségünkre sietett. Azt mondják, hogy nyugodtan elképzelhetjük az új házunkat, mert lesz új, csak várni kell rá, és mi ezért mindent meg is fogunk tenni

– zárta gondolatait megrendülve az édesanya, aki most kamatostul visszakapja az élettől a segítséget, amit korábban ő adott, hiszen ápolónőként emberek százain segített nap mint nap. 

 

 

Ezeket olvastad már?
Ami most jön, annak nem mindenki fog örülni, fiatal pár az első lottómilliárdos

Ami most jön, annak nem mindenki fog örülni, fiatal pár az első lottómilliárdos

Ki nem találnád: ezt csinálja a rácsok mögött az angyalföldi gyilkos

Ki nem találnád: ezt csinálja a rácsok mögött az angyalföldi gyilkos

Ufók Budapest fölött? Kiderült a rejtélyes kék fények titka – Fotók

Ufók Budapest fölött? Kiderült a rejtélyes kék fények titka – Fotók

Csiklandozott a torka, elvesztette a végtagjait a 16 éves fiú

Csiklandozott a torka, elvesztette a végtagjait a 16 éves fiú

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás