Tragédia: egyik nap eltemette édesanyját, másnap leégett Ferencék családi háza





Horváth Ferenc családjában egyik tragédia követi a másikat: először elhunyt a férfi édesanyja, majd az asszony temetésének másnapján leégett a családi házuk. A család kétségbeesett, mert mindenük, a gazdaságuk is odaveszett.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.05.04.
Módosítva: 2023.05.04.
ház tragédia háztűz családi ház tűz

Elektromos zárlat okozhatta azt a tüzet vasárnap hajnalban, amiben egy szabadkígyósi családi ház vált hamuvá. Horváth Ferencéknek mindene odaveszett a tűzben, most azt sem tudják melyik szörnyűséget dolgozzák fel előbb: Ferenc édesanyjának elvesztését, vagy a ház megsemmisülését, ugyanis az asszonyt pont előtte való napon temették el – írja a Bors. A lap utolérte a családapát, Horváth Ferencet, aki elmondta: ő és családja őstermelőként baromfival foglalkoznak, és az a melléképület is leégett, amiben az állatokat tartották. 

A Horváth családnak mindene megsemmisült a tűzben Fotó: Bors

Azt sem tudjuk mitévők legyünk, borzalom, ami a hétvégén velünk történt. Még fel sem tudtuk dolgozni édesanyám halálát, de már lángokban állt a házunk. A párom nevelt lánya vette észre a tüzet, ami akkor már a melléképületet felemésztette. Neki köszönhető, hogy túléltük, hiszen a lángok átterjedtek a házunkra is.

– mesélte Ferenc a Borsnak, majd azt is elmondta: a ház 120 négyzetméteres volt, teljesen leégett, még a tetőszerkezet is megsemmisült. Erre egy, szintén a faluban élő ács azt mondta, segít helyreállítani, de 2,5 millió forintos költsége így is lesz. 

Minden tartalékunkat feléltük, amíg édesanyámat gondoztuk, és a temetésre költöttük a megspórolt pénzünket. Számomra elérhetetlen a 2,5 milliós összeg, nem tudom mitévők legyünk

– mondta szomorúan a családapa. 

A lángok az egekbe csaptak Fotó: Bors

Szabadkígyós összefogott a családért: pár nap alatt összegyűjtöttek nekik 800 ezer forintot már, de a ház renoválásához ez még mindig nagyon kevés. 

A kis falunkban én el sem tudtam képzelni ezt a rengeteg segítséget, amit kaptunk. Főleg pénzbeli adományokat kaptunk helyi gazdáktól, és a vöröskereszt is segít nekünk. Mozgósították az egész falut, amiért nagyon hálásak vagyunk

– mondta Ferenc, aki azt is megosztotta a Borssal, hogy most első lépésként a tető felépítésére koncentrálnak. 

Aki szeretné Ferencéket támogatni az pénzbeli adománnyal és faanyaggal tud segíteni a családon. Minden segítségért hálásak, hogy végre egy tragédiával kevesebbel kelljen megbirkózniuk.


 





 





Ezeket olvastad már?
Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van a Karácsony-féle kaotikus városvezetésből

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van a Karácsony-féle kaotikus városvezetésből

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás