„Itt kértem meg a párom kezét" – olvasónk a különleges dunai padot választotta a nagy alkalomhoz





A Duna fővárosi szakaszán lévő pad már évek óta vonzza a kalandvágyó embereket, annak ellenére, hogy a megközelítése tilos és életveszélyes. A Metropol olvasója, Ádám a párja kezét kérte meg a különleges ülőalkalmatosságnál.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.08.02.
Módosítva: 2023.08.02.
Duna pad lánykérés

Már öt éve áll a Duna közepén egy pad, amit egy gerillaakció keretében helyeztek oda. Az ülőalkalmatosság megközelítése tilos és életveszélyes, ennek ellenére sokan felkeresték már. A pad a Duna vízállásától függően eltűnik, vagy éppen előbukkan; megesett, hogy annyira alacsony volt a Duna vízállása, hogy szárazon be lehetett sétálni az ülőalkalmatossághoz.

Kedvelt látványosság lett a Dunában álló padból Fotó: Metropol

„Itt kértem meg a párom kezét”

A padról szóló korábbi cikkünk megjelenése után többen felidézték az egyedi ülőalkalmatossággal kapcsolatos emlékeiket. A lélegzetelállító kilátás és a különleges élmény miatt sokan felkeresték már a padot; volt, aki lánykérés helyszínéül választotta, például az egyik olvasónk, Ádám, aki a Metropol TikTok-videójához kommentelte, hogy ő bizony ezen a helyen tette fel a nagy kérdést.

Én itt kértem meg a párom kezét, egy margitszigeti túrával egybekötve

– büszkélkedett Ádám.

Budapesten tilos a Dunában fürdeni 

Bármennyire is csábító, aki a Dunába merészkedne, esetleg még fürdene is, annak el kell hagynia Budapestet, ugyanis a folyó fővárosi szakaszán tilos a fürdőzés. Ennek főleg az az oka, hogy Budapesten igen erős a Duna sodrása, emiatt nagyon nehezen lehet belőle kiúszni. Van azonban két kivétel: a főváros egyetlen folyóparti szabadstrandja a Római-parton működik és idén június 30-án nyitott. Ezen kívül a Kopaszi-gátnál, az SHO Beachen van dunai strand, azonban az fizetős. A szabálytalanul fürdőzőket nemcsak a rendőrség vagy a vízi rendészet büntetheti meg, hanem akár a közterület-felügyelő, a természetvédelmi őr és a halászati őr is. A bírság összege attól függ, helyszíni bírsággal vagy szabálysértési feljelentéssel – esetleg csak egy figyelmeztetéssel – zárul a találkozás. Előbbi esetben 5–50 000 forintig terjedő, utóbbi estben 150 000 forintig terjedő büntetést kaphat a tilosban fürdőző.

A Metropol videót is készített a padról, íme:

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás