Azt mondták az orvosok, hogy a fiam csak színlel, mert lógni akar az iskolából – percekkel később lebénult





Egy édesanyának és kisfiának is pokollá vált az élete, miután az orvosok azzal vádolták a ritka autoimmun betegséggel küzdő fiút, hogy csak eltúlozza a tüneteit, mert nem akar iskolába menni.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.08.16.
gyerek betegség bénulás kórház

A 12 éves Maysen Bowen gyötrő fájdalmaktól szenvedett, amikor édesanyja, Jessica Bye állítása szerint az orvosok azt állították, hogy csak színlel, miután a vérvizsgálatok nem mutattak ki egyértelmű egészségügyi problémát.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Fotó: PopTika / Shutterstock

Jessica elmondta, hogy hiába kérlelte az orvosokat, hogy vizsgálják tovább, mert tudja, hogy valami baj van, a fiút hazaküldték. Azonban percekkel később, alighogy kiértek a kórházból, Maysen arca hirtelen eltorzult és elkezdett zavartan beszélni. 

Elkezdett beszédhibásan beszélni, majd az egész bal oldala lebénult

– emlékezett vissza az édesanya, aki azonnal visszasietett fiával a kórházba. Itt egy MRI-vizsgálat később kimutatta, hogy Guillain-Barré-szindrómája (GBS) van, ami egy súlyos, az idegeket érintő betegség.

A szívem megdobbant, nagyon megrázó volt. Nem tudtam, hogy másnap életben lesz-e még a fiam

– mesélte a többgyermekes édesanya. Az iskolás ausztrál fiút azóta már egy másik kórházban kezelik.

Jelenleg teljesen lebénult, de az egész testében érzi a fájdalmat

– mondta Jessica.

A GBS első jelei általában zsibbadás, tűszúrásszerű fájdalom, izomgyengeség, valamint egyensúly- és koordinációs problémák. A kis Maysen július 24-től a diagnózis augusztus 1-jei felállításáig szinte mindezen tüneteket mutatta. Jessica szerint azonban az orvosok többször is azt mondták neki, hogy túlzásba vitte a tünetek kitalálását, hogy lóghasson egy kicsit a suliból – írja a The Sun

Amint Maysen elég erős lesz, teljes rehabilitációs programba kezd, hogy újra megtanuljon járni és beszélni, hogy visszatérhessen a normális életbe.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás