Ha azt hitted, könnyebb lesz, nagyon tévedsz! Ilyen idő vár rád a héten!





Ha arra vártál, hogy véget érjenek a megpróbáltatásaid, csalódni fogsz! Mutatjuk, mi vár rád!



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.23.
hőhullám uv hőmérséklet időjárás nyár

A Kerberosz okozta hőhullám után a Kharón nevű hőhullám hatásait érezhetjük már napok óta egész Európában. Ha a július 24-gyel kezdődő hétre vettél ki szabadságot és Magyarországon töltöd majd, mindenképpen olvass tovább!

Tájékozódj az időjárásról, mielőtt eltöltenéd a szabadidőd (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

Vasárnap igazi nyaralóidőre számíthattunk, mely sok napsütéssel szolgált. Alig voltak felhők az égen, melyekből nem hullott csapadék, na de mi jön július 24-től?

Hétfőn tovább folytatódik majd a kánikula, és úgy néz ki, hogy marad a strandidő. Az ország nagy részén 30 és 36 Celsius-fok körüli értékeket mérhetünk. A kora esti óráktól az ország északkeleti felén előfordulhat zápor, zivatar. A déli szél pedig helyenként megélénkül.

A hétfői nap folyamán nemcsak rekkenő hőség, hanem extrém magas UV-sugárzás is lesz. Az ország északi területein nagyon magas, míg mindenhol máshol extrém magas UV-sugárzásra kell számítani.

Ez azt jelenti, hogy a 10-es skálán 8-as erősségű lesz a napsütés. Aki ilyenkor a napra megy, akár 20-30 perc alatt is pokolian leéghet. Mindenképpen kend be magad valamilyen magas faktorszámú naptejjel, akkor is, ha a városban jársz. Arról nem is beszélve, hogy az UVA és az UVB sugárzás miatt javallott a napszemüveg viselése.

Ez a brutálisan meleg a hét első felében megmarad. Kedden néhány gomolyfelhő megjelenik, de nagyrészt napos lesz az idő. Néhol záporok, zivatarok kialakulhatnak, és az északnyugati szél megerősödik, de még így is 29-30 fok körüli lesz a hőmérséklet.

Szerdán a nap első felében keleten még előfordulhat csapadék. Néhol viharossá fokozódik majd az északnyugati szél, ami miatt csökken a felhőzet, és mindenhol sok napsütés valószínű. Amennyiben megérkezik a hidegfront, a hőmérséklet 30 fok alá csökken.

Napos, gomolyfelhős idő valószínű csütörtökön, méghozzá csapadék nélkül. Az előző napra várt hidegfront remélhetőleg nem párás levegőt hoz magával, mint a legutóbbi, hanem száraz, friss levegőt, mely megkönnyebbülést jelenthet a szervezetednek. A hőmérséklet marad 30 fok körül.

A hosszabb távú előrejelzések szerint a kisebb záporoktól és zivataroktól eltekintve a következő nagyjából egy hónapos időintervallumban nem lesz számottevő csapadék. A hőmérséklet valamivel 30 fok felett lesz nappal és valamivel 18 fok felett éjszaka. A következő 4-5 hétben tehát főként hasonló időnk lesz.

A felfrissülés így még várat magára, hiszen a július 24-ei hét elején is megmarad a kánikula – írta meg a Köpönyeg.





 





Ezeket olvastad már?
A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás