A kormány döntése alapján így változik a babaváró hitel szabálya





A csok mellett a babaváró hitelnél is fontos változásokat vezet be a kormány.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.06.22.
Módosítva: 2023.06.22.
babaváró hitel változás kormányinfó

Ahogy arról a Metropol is írt, Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gerely váratlanul egy újabb Kormányinfót tartott, melyen számos változásról tettek bejelentést, mások mellett kiderült, hogy augusztustól megszűnik az árstop, változások várhatóak a csok szabályaiban, illetve, mint kiderült, a babaváró hitelnél is újításokra kell számítani.

baba, sablon, csecsemő, újszülött, baby
A kormány megemelte a babaváró hitel keretét – Fotó: Pixabay

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint a babaváró hitelt egy működő eszköznek látják, ugyanakkor azt be kell látni, hogy kitolódott a gyermekvállalás időpontja, ezért ösztönözni szeretnék, hogy a gyermekvállalás időpontja a nőknél korábbra kerüljön.

Ennek részeként a babaváró hitel összegét megnövelik 10-ről 11 millió forintra, 2024. január elsejétől azok a házaspárok vehetik fel, ahol a hölgy tag 30 év alatt van. Bevezetnek egy átmeneti időszakot is, melynek keretében egy éven keresztül a 30–40 év közötti nők továbbra is jogosultak a támogatásra, de erre a várandósság igazolása esetén van lehetőség.

A babaváró egy támogatott hitel, melynél a különböző kedvezmények a futamidő alatt születendő gyerekek után járnak. A kedvezmények jellemzően akkor vehetők igénybe, ha egy meghatározott időn belül bejelenti a pár a gyerekek születését, örökbefogadását. Ezt a határidőt módosítja az új jogszabály.


 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás