RETRO RÁDIÓ

„Úgyis meg fog halni": 70 éves rákos bácsit vertek félholtra az utcán

A szórakozóhely tulajdonosa nem tudta elviselni idős szomszédja tettét. A térfigyelő kamera mindent rögzített.Megosztás
Szerző:
2023.05.22. 22:00
verekedés baleset bunyó

Megdöbbentő jelenetek zajlottak le az angliai Morecambe városában. A tettlegesség egy régóta húzódó, kukák körüli probléma miatt alakult ki.

A férfit a rendőrök elfogták Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

A biztonsági kamera rögzítette, amint Daniel Winward a 70 éves Simon Proctert a földre lökte, majd megütötte őt. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 20 öltéssel kellett összevarrni a fején keletkezett sebet. A felvétel akkor készült, amikor a 44 éves férfi, aki korábban kommandósként dolgozott, és háromszor teljesített szolgálatot Irakban és Afganisztánban, odasiet Procterhez, aki akkor lépett ki a lancashire-i Morecambe-i otthona bejárati ajtaján.

A történteket látta a nyugdíjas felesége is, aki kirohant a házból, hogy megvédje férjét, ám Daniel Winward őt is a földre lökte. Proctert felesége azt kiabálta Winwardnak, hogy fejezze be a támadást, mert férje rákban szenved, de ő gúnyosan csak ennyit mondott: „Nos, akkor úgyis meg fog halni”.

A kocsmatulajdonos ezután betört a nyugdíjas férfi otthonába, ahol, mint később kiderült, feldúlta a nappalit, ahol összetört egy tükröt, egy hangfalat, egy tévét és számos dísztárgyat, amivel ezer font (több mint 430 ezer forint) értékű kárt okozott.

Winward bírósági tárgyalását a napokban tartották, aki a börtönbüntetést elkerülte, miután kiderült, hogy poszttraumás stressz szindrómában szenved. A férfi azonban ennyivel nem úszta meg az esetet. 30 napos rehabilitációra küldték, emellett 150 óra fizetetlen munkát, és ezer fontot kell fizetnie az általa okozott károkért. Emellett a bíróság két év távoltartási végzést adott a kocsmatulajdonosnak. A nyugdíjas az eset után elmondta, hogy az orvosok azt hitték, hogy autó ütötte őt el, amikor meglátták a sérüléseit.

A feleségem valóban nagyon megijedt, azt hitte, hogy meg fog ölni. Szerintem ő jobban megijedt, mint én. Megsérültem, véreztem, és aggódtam, hogy mekkora kárt fog okozni

– magyarázta Simon Proctert, aki hozzátette, hogy a bal szemén is sérülést szenvedett.

A bíróságon elhangzott, hogy a Beecham Street lakói és a közeli Morecambe Hotel kocsmáját üzemeltető Winward között vita tört ki, miután a tulajdonos továbbra is kihordta a kukákat az útra – a szomszédok pedig arra panaszkodtak, hogy bűzlik – írja a The Sun.

 

Ezeket olvastad már?
Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról

Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról

Salgótarjáni gyilkosság: sokkoló részletekre derült fény - Videó

Salgótarjáni gyilkosság: sokkoló részletekre derült fény - Videó

Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron - videó

Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron - videó

Pénzmosás miatt is nyomoznak Karácsony Gergely Mozgalma ellen

Pénzmosás miatt is nyomoznak Karácsony Gergely Mozgalma ellen

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás