Indulsz a Metropol fotópályázatán? Erre figyelj!

A fotópályázat egyik zsűritagja, Csóka Ferenc fotós hasznos tippeket ad a jelentkezés menetéről és arról, hogy mire figyeljünk a fotózás során.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.03.
fotópályázat Metropol fotó pályázat

Még 5 napig lehet nevezni Az én Budapestem! című fotópályázatunkra,  a legjobbakat magas pénzjutalommal, valamint egy kiállításon való részvétellel díjazzuk. A pályázatokat legkésőbb vasárnap éjfélig a fotopalyazat.metropol.hu oldalon keresztül lehet feltölteni. Az évről évre egyre népszerűbb fotópályázat idei zsűritagjai között Csóka Ferenc fotós, a Metropol munkatársa  is helyet foglal, akinek szívügye az új tehetségek felfedezése, valamint a városi fotózás népszerűsítése. Őt kérdeztük arról, hogy mire érdemes figyelni a pályázat beadása és a fotók készítése során. 

Csóka Ferenc is a zsűritagok között Fotó: Facebook

Milyen technikai feltételekre érdemes figyelni a pályázat beadása során?

– Egy pályázó bármelyik, vagy akár mind a három kategóriában pályázhat, azonban összesen maximum 30 db fotót lehet beküldeni, legkésőbb vasárnap éjfélig.  Nagyon fontos, hogy minden adatot ki kell tölteni, illetve ha személy van a fotón, akkor mellékelni kell a hozzájárulását, gyermek esetén a szülői beleegyezést,  ellenkező esetben sajnos érvénytelen lesz a pályázat.

Milyen tippeket adnál a három kategória kapcsán, milyen fotókkal érdemes nevezni?

A Füstmentes Budapest számomra egyértelműen a tájkép kategória, méghozzá két jó jelzővel: felismerem a várost, és a kép láttán úgy érzem, hogy magamba kell szippantanom az egészet, mint a friss levegőt. Ugyanakkor szóba jöhet a környezettudatosság, az energiatakarékosság témaköre is. A Kedvenc eseményem kapcsán az a legfontosabb, hogy legyen a képben élet. Például egy jól elkapott koncertfotó vagy egy sportesemény szurkoló tömeggel. Az a lényeg, hogy ha ránézek a képre, az jusson eszembe, hogy ez baromi jó lehetett, kár, hogy nem voltam ott. Ami a kedvenc helyemet illeti: ha a belvárosi kávézókra gondolok, egyből mosolyogni kezdek, de a Duna-part is sok jó emléket idéz fel. Ahány ember, annyi élmény, és azok mind történtek valahol.  

Mit jelent neked a fotózás?

Számomra a fotózás és a videózás egyenlő a teljes kikapcsolódással, olyan, mint másnak az írás, a jóga vagy a túrázás. Szeretnénk, hogy akik a gyönyörű fővárosunk forgatagában nap mint nap részt vesznek, megálljanak egy kicsit, töltődjenek, örökítsék meg a pillanatot, és ha ezzel még pénzt is nyerhetnek, csak jól járhatnak.

Hobbifotósok és profi fotósok egyaránt jelentkezhetnek. Annak is van esélye, aki csak amatőrként próbálkozik?

Abszolút, sőt! Sokszor mérgelődök magamban, hogy mindent túlkomponálok és hiányzik az elkészült képből a frissesség. Szóval csak bátran, a jól elkapott pillanat nemcsak a rutinon, de a szerencsén is múlik! 

Amennyiben a beküldött fotó személyt ábrázol, a pályázathoz mellékelten csatolni kell az érintett személy hozzájárulásáról szóló dokumentumot. (kiskorú esetén a szülői beleegyezést) - Fotó: Pixabay

 

Nyeremények:

I. Kategória: Füstmentes Budapest 

1. díj: 200.000 Ft + 40.000 Ft értékben CEWE utalvány 

2. díj: 150.000 Ft + 30.000 Ft értékben CEWE utalvány 

3. díj: 100.000 Ft + 20.000 Ft értékben CEWE utalvány 

  

II. Kategória: Kedvenc helyem 

1. díj: 200.000 Ft + 40.000 Ft értékben CEWE utalvány 

2. díj: 150.000 Ft + 30.000 Ft értékben CEWE utalvány 

3. díj: 100.000 Ft + 20.000 Ft értékben CEWE utalvány 

  

II. Kategória: Kedvenc eseményem 

1. díj: 200.000 Ft + 40.000 Ft értékben CEWE utalvány 

2. díj: 150.000 Ft + 30.000 Ft értékben CEWE utalvány 

3. díj: 100.000 Ft + 20.000 Ft értékben CEWE utalvány 

  

Közönségdíj-nyeremény: A közönségszavazatok alapján a különdíj nyertese 100.000 Ft pénznyereményt és 40.000 Ft értékű CEWE ajándékutalványt kap ajándékba. 

 

CEWE különdíj: A Szervező által, a CEWE Magyarország Kft. által jelölt személyekből összeállított zsűri által kiválasztott fotó beküldője 40.000 Ft értékű CEWE ajándékutalványt kap ajándékba. 

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás