Így szerettek 60 év után megint egymásba: A 104 éves Laci és felesége, a 100 éves Margit szerelmének megható története – Videó!





A 104 éves Laci bácsi elmesélte, hogyan találtak újra egymásra feleségével, a 100 éves Margit nénivel. Sokan csodájára járnak történetüknek.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.05.03.
Módosítva: 2023.05.03.
házasság szerelem idősek

A 104 éves Papp Laci bácsi és felesége, Dankó Margit – aki nemrég ünnepelte 100. születésnapját – története megérintette az egész országot. Laci bácsi elmesélte lapunknak, miként találtak újra egymásra az ő Margitkájával.

Margit néni száz éves lett – Fotó: Bánkúti Sándor

„A feleségemmel szeretetben élünk”

Margit néni tanítóként dolgozott, több generációt oktatott lelkiismerettel. Első férje után 28 évig volt özvegy, amikor újra találkozott gyermekkori szerelmével, Papp Lacival, akivel szerelemük kiteljesedhetett.

Mi, a feleségemmel szeretetben élünk. A Dankó Margitka 16 éves korában megfogta a kezemet, forró volt; én is megfogtam húszévesen az ő kezét, és az is forró volt. Majd hatvan évig nem találkoztunk, és csodálatos módon az Isten kegyelméből, mikor már minden elcsendesedett körülöttünk, a feladatunkat teljesítettük, újra egymásra találtunk. Margitka gyerekeket nevelt, egy városnak a gyermekeit megtanította írni, olvasni. Én pedig, mint Papp Laci bejártam a fél világot, mint mérnök, építettem a várost, az iparosításban is részt vettem; majd csendesség jött körülöttünk és ekkor találkoztunk a Margitkával és már 26 éve élünk békességben

 – emlékezett vissza a Metropolnak Papp Laci bácsi, aki üzent olvasóinknak is: „Szeretet, békesség és aki az Istent szereti, annak miden a javára válik"

26 éve él boldog házasságban Margit néni és Laci bácsi – Fotó: Bánkúti Sándor / Bors

„Nem is gondolnánk, hogy ennyi évesek, remekül néznek ki”

A Metropol korábbi riportja a szépkorú házaspárról megérintette az olvasókat és kommentek százai érkeztek jókívánságokkal.

Gratulálok én is, de nagyon-nagyon irigylem őket! Nem csak a gyönyörű koruk miatt, hanem azért, mert még mindig ott lehetnek egymásnak! Nagyon sok boldogságot kívánok!

 – írta Ilona.

„Nem is gondolnánk, hogy ennyi évesek, remekül néznek ki. Biztos nagyon szeretik egymást, ezért kaptak sok évet együtt. Maradjon még minden így szeretetben, jó egészségben” – jegyezte meg Judit.

Hihetetlen, hogy mindketten 100 éven felül vannak, és nem is látszik rajtuk! Isten éltesse őket!

 – írta Zsuzsanna.

„Gratulálok a házaspárnak és jó egészséget kívánok Pappné Dankó Margitnak! Köszönet a tanítói munkájáért!” – üzente Erzsébet.

 

A Metropol videójában megnézheted, hogy ünnepelte Margit néni a 100. születésnapját:

 





 





Ezeket olvastad már?
Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás