A 102 éves Laci bácsi és a 99 éves Margit néni szerelmes történetétől nem marad szem szárazon





Mesebeli történet övez egy szarvasi házaspárt. A 102 éves Papp Laci bácsi és felesége, a 99 éves Dankó Margit néni 1938-ban találkozott először. Azonban az élet úgy hozta, hogy csak 1996-ban keltek egybe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.16.
szerelem

Az élet mindig rejt magában sorsszerű eseményeket. Erről legjobban a szarvasi Papp Laci bácsi tud mesélni, hiszen 77 évesen találkozott fiatalkori szerelmével, Margit nénivel. Laci bácsi a Borsnak anekdotázott megismerkedésükről és második fellángolásukról.

1919-ben születtem. Erdélyben, Nagyszalontán nevelkedtem, de az élet úgy hozta, hogy Szarvason jártam gimnáziumba. Kollégista voltam, így részt tudtam venni a diákoknak szervezett összejöveteleken – kezdte a lapnak Papp László, aki 19 évesen látta meg először Margit nénit. Ő akkor 16 éves volt.

Laci bácsi 1938-ban a szarvasi gimnáziumban látta meg először az akkor 16 éves Margit nénit, és rögtön beleszeretett Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Táncos rendezvényen sokat táncoltunk, de máskor szinte csak az ablakon keresztül néztük egymást – mesélte Laci bácsi. Aztán jött a világháború, Lászlóból mérnök lett. Több beruházáson dolgozott az országban, Dunaújvárosban és Szegeden is élt. Eközben Margit tanítóként kereste a kenyerét Szarvason. Mindketten megházasodtak, családot alapítottak, mégis ott motoszkáltak egymás fejében. 1996-ban aztán eljött a csoda.

Amikor a Szarvasi Barátok Köre szervezett egy összejövetelt, a húgommal egy asztalnál ült Margitka is. Beszélgettek, majd szóba került, hogy én a városban érettségiztem. Mire Margit visszakérdezett, hogy ki a te bátyád? S amikor a húgom kiejtette a nevemet, a feleségem szíve óriásit dobbant – lelkendezett Papp Laci bácsi a Borsnak. Mindkettejükben csodálatos érzések ébredtek, hisz majd 60 évig nem látták egymást. Az ekkor 77 éves László buszra ült, hogy szarvasi lakásán meglátogassa a 74 éves Margitot, ám ő nem volt otthon. Így levelezni kezdtek, majd rövidesen randevúra is sor került. Végül 1996. október 30-án Laci bácsi és Margit néni örök hűséget fogadott egymásnak.

Hatvan évvel később találkoztak újra, azóta pedig már az ezüstlakodalmukat ünnepelték Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A 25 éve együtt élő házaspárnak összesen 10 unokája, 13 dédunokája és egy ükunokája van. Laci bácsi és Margit néni egyaránt remek egészségnek örvend. Hűségüket és szövetségüket pedig idén november elején erősítették meg. S hogy szerintük mi a hosszú élet titka? A szerelmük beteljesedése.





Ezeket olvastad már?
"Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

"Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás