A bulinegyed miatt rosszabb a közbiztonság Erzsébetvárosban, mint a Nyóckerben





Niedermüller Péter egyik fő ígérete az volt, hogy „rendbe teszi a bulinegyedet” – de 2019 óta nem történt semmi.



Megosztás
Szerző: SZ.D.
Létrehozva: 2023.05.31.
Módosítva: 2023.05.31.
romkocsma közbiztonság Erzsébetváros

Továbbra is áldatlan állapotok uralkodnak Erzsébetvárosban, tavaly 26 százalékkal több súlyos testi sértés történt a kerületben, mint az V–VI. kerületekben összesen.  A VII. kerületnél háromszor nagyobb Józsefvárosban 63 súlyos testi sértést követtek el, ami 27 százalékkal kevesebb, mint Erzsébetvárosban – derült ki a BRFK tavaly évi beszámolójából.

Még mindig áldatlan állapotok uralkodnak a bulinegyedben Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Ami a kábítószer-kereskedelmet illeti, egész Budapesten a regisztrált bűncselekmények között 206 esetben fordult elő kábítószer-terjesztés, ennek egytizedét Erzsébetvárosban követték el. Tavaly 2624 garázdaság volt a fővárosban, ennek közel egytizedét is Erzsébetvárosban követték el.

Mint nemrég megírtuk, a bulinegyed állapota az utcákon is látszik: évente 160 milliót költenek takarításra, mégis elárasztja a szemét a városrészt.

Niedermüller Péter 2019-ben azzal kampányolt, hogy „rendbe teszi a bulinegyedet” – de ez ügyben nem történt semmi, mint azt a számok is bizonyítják.

Ennek a kudarcnak volt a szimbóluma tavaly ősszel, amikor Erzsébetváros képviselő-testülete október 19-én szavazást tartott, és 7 igen és 8 tartózkodás eredményeképp eldőlt: nem lesz éjféli záróra a bulinegyed szórakozóhelyein. A történet érdekessége, hogy maga Niedermüller Péter sem szavazta meg – annak ellenére hogy a választási kampányának egyik legfontosabb üzenete a bulinegyed rendezésének ügye volt. Ma ugyanannyi kocsma van nyitva éjszaka nagyságrendileg, mint 2019-ben. 

Niedermüller Péter
Niedermüller Péter kerületében egyre több a baj Fotó: Balogh Zoltán

A jelenlegi szabályozás alapján a 24 és 6 óra közötti nyitvatartást érdemben korlátozni szinte lehetetlen, a mélynyomók továbbra is hajnalig dübörögnek.

A kerületben más szempontból sem egyszerű a helyzet: mint nemrég megírtuk, rengeteg szolgáltató, mint a vízvezeték-szerelők, festők, futárok és taxisok, nem vesznek fel erzsébetvárosi rendeléseket, ha tehetik, mert az összevissza egyirányúsított utcák, illetve a nem helyiek számára a behajtási korlátozások – közkeletű nevén: a Niedermüller-labirintus – miatt nem lehet közlekedni autóval. A kijelölt áthajtási pontokon csak a lakosság és az ott dolgozók hajthatnak át, mindenki másnak külön engedély kell január óta, és sorozatosan büntetik a betévedőket. A közfelháborodás egyre nagyobb, a belső-erzsébetvárosi átmenő forgalom csökkentésének módját inkorrektnek tartják a budapestiek. 





 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás