RETRO RÁDIÓ

84 éves hölgy nyerte meg a lottófőnyereményt: családi dráma lett belőle





Nagyon sok családi vitát eredményezett a főnyeremény: anya ment perre fia ellen.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.05.05.
lottó nyeremény

Gloria Mackenzie-t a világ legidősebb lottónyertesének tartják számon, ugyanis 84 éves volt, amikor megnyerte a jackpotot: 228 millió fontot, azaz mintegy 97 milliárd 111 millió forintot vitt haza a szerencsés hölgy. Az addig sanyarú sorsú hölgy életének utolsó éveit akár be is aranyozhatta volna ez az összeg, ehelyett azonban hosszas családi vita lett belőle.

Sorsolják a nyertes számokat – Képünk illusztráció / Fotó: Máthé Zoltán

Gloria azt gondolta, élete utolsó éveit gond és aggodalom nélkül élheti le, hiszen a hatalmas összeg minden anyagi nehézségtől mentesíthette volna. Ehelyett azonban nagy családi viszály kerekedett, amelynek a vége az lett, hogy az anya beperelte a saját fiát. Gloria ugyanis megosztotta a nyereményét fiával, Scott-tal, és megkérte, hogy kezelje pénzügyeit, illetve hogy az összeg egy részét fektesse be. Az egykor cipőboltban dolgozó férfi ennek eleget is tett, és megfogadta, hogy örökre gondoskodni fog édesanyjáról. 

Scott azonban nem bizonyult jó befektetőnek, ugyanis a tévén keresztül szimpatikussá vált számára egy Harry Hank Madden nevű befektetési tanácsadó, aki szörnyű tippeket adott a nézőknek. Gloria pechére Scott hallgatott rá, és rosszabbnál rosszabb befektetéseket kötött. Emellett a pénzügyi tanácsadó mintegy 1,6 millió fontot számított fel illetékként, amely irreálisan magas összeg lenne még akkor is, ha bejöttek volna a tanácsai. 

Gloria mindezek miatt beperelte a fiát, és azzal vádolta, hogy elherdálta a vagyonának egy jelentős részét. Scott azzal védekezett, hogy nem tehet arról, hogy a befektetések nem jöttek be – tudta meg a The Sun. Később az idős hölgy a lányára íratta az újonnan vásárolt házát, és fiával haragos maradt a viszonya. A történet szomorú véget ért, hiszen Gloria nem sokkal később elhunyt úgy, hogy Scott-tal nem tudták rendezni a vitájukat. A rendőrök azután találták meg Gloria holttestét, hogy egymillió fontot (mintegy 426 millió forintot) fizetett ki egy öt hálószobás kastélylakásra. 





 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás