Szörnyeteggé változtatta az anyát a halálos fekete gomba





10 emberből 5 biztosan meghal, ha elkapja a fertőzést.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.04.03.
betegség gomba halálos

Az HBO Max új horrorsorozata, a The Last of Us bemutatója óta egyre-másra jelennek meg a gyilkos gombákról szóló híradások a sajtóban. Szinte a filmhez időzítve adta ki figyelmeztetését az amerikai Köjál, a Centers for Disease Control and Prevention (CDC), amely súlyos globális egészségügyi fenyegetésnek minősítette.

Fotó: Pixabay/illusztráció

Nos, tény, hogy az Egyesült Államok 50 államából 28-ban jelentek meg ilyen esetek, és néhány súlyosan érintett régióban, például Nevadában, Kaliforniában és Floridában több száz fertőzésről számoltak be. A gomba megtelepszik a páciens bőrén, és ha nyílt sebet talál, azon keresztül bejut a véráramba. Ha ez megtörténik, a halálozási arány 50-60 százalék.

Denise DuBarry 63 éves korában halt meg, miután egy másik betegség miatti kórházi kezelése alatt elkapta a Candida aurist. Ez ugyanis különösen veszélyes azokra, akiknek legyengült az immunrendszerük, ráadásul ellenáll a szokásos antibiotikumos kezelésnek. Denise színésznő volt, aki olyan népszerű filmekben szerepelt, mint például a Charlie angyalai. Lánya is színésznő lett, így mindaz, amit csinál, reflektorfénybe kerül. Nem csoda, hogy felkapta a sajtó, amit anyja betegségéről mondott. 

Borzalmas állapotban volt, hogy brutálisan őszinte legyek: az egyik szeme valósággal kibuggyant a fejéből, és a nyelve kidagadt az arcából. Úgy nézett ki, mint egy szörnyeteg, pedig gyönyörű nő volt azelőtt

- fogalmazott Samantha Lockwood a Daily Mailnek

A 86 éves Lorraine McCreary is kórházban kapta el a végzetes gombát. Tüdőgyulladással került be, de élve már nem jött ki: halálos agyvérzés vitte el. Amikor a lányával közölték, hogy a Candida auris támadta meg, minden ezzel kapcsolatos cikket elolvasott, így tudta, hogy anyja esélyei nem túl jók. 

A férjemre néztem, és azt mondtam: ez megöli azoknak az emberek a felét, akik elkapják. Innentől kezdve nem volt más, csak a rettegés

– emlékezett vissza Sharon McCreary

A CDC riasztó adatai szerint a fertőzöttek csaknem fele 90 napon belül meghal. A legnagyobb problémát az okozza, hogy nincs ellenszer. Egy brit tanulmány szerint ha a világ kormányai nem hoznak megfelelő rendelkezéseket a gyógyszerrezisztencia terjedésének lassítására, akkor 2050-re világszerte mintegy 10 millió ember halálát fogják ilyen fertőzések okozni. Hogy érzékelni lehessen ennek a számnak a nagyságát, ugyanezen becslés alapján az évszázad közepén a rosszindulatú daganatos megbetegedések évi 8 millió halálesetért lesznek felelősek. 





 





Ezeket olvastad már?
"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás