Rettegnek a járókelők Zuglóban: balesetveszélyessé vált a kereszteződés





A járókelők félnek a Kerepesi–Hungária krt. kereszteződésében közlekedni: elkoptak a zebrák, a bicikliút felfestése és óriási lett az autóforgalom. Zuglóban szinte az összes nagy csomópont balesetveszélyes Borbély Ádám fideszes képviselő szerint.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.04.15.
Borbély Ádám bicikli út balesteveszélyes Hungária-Kerepesi út kereszteződés zebra

A megemelkedett forgalom, az elkopott bicikliutak és zebrák miatt szinte lehetetlen biztonságosan közlekedni a Hungária–Kerepesi út kereszteződésében. Március közepén öt embert sodort el egy járókelők közé hajtott autó a metró és az 1-es villamos közötti járdaszigetről.

Egy autós hajtott a tömegbe március közepén a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében. A helyszínre azonnal mentők és rendőrök siettek. A szemtanúk elmondása szerint öt embert elgázolt Fotó: Mate Krisztian / Metropol

 

Borbély Ádám fideszes képviselő úgy látja, megérett a helyzet a kerületben lévő csomópont halaszthatatlan felújítására, képviselőtársával együtt levélben fordultak Horváth Csaba szocialista polgármesterhez, hogy a Fővárosi Közgyűlés tagjaként is tegyen azért, hogy a zuglói csomópont balesetveszélyes állapota megszűnjön.

Borbély Ádám szerint meg kell vizsgálni, milyen módszerekkel lehetne biztonságossá tenni a járdaszigetet, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek a jövőben Fotó: Metropol

 

A nagy forgalmat bonyolító közlekedési csomópontok elsődlegesen fővárosi fenntartásúak. A Fővárosi Önkormányzat cégeinek kellene biztosítani azt, hogy rendesen fel legyenek festve például a zebrák és a bicikliutak, amely Zugló-szerte elhanyagoltak. A Hungária krt.–Kerepesi út kereszteződésében is ez tükröződik, a szomorú baleset példázza. Azonnali megoldás szükséges! Itt egy egyszerű szegélyemeléssel is meg lehetne védeni a gyalogosokat, amely megakadályozza a felhajtást. Itt az ideje, hogy végre rendbe tegyék a kerület járdáit és gyalogátkelőhelyeit, megkönnyítve ezzel az itt lakók életét

– mondta a Metropolnak Borbély Ádám. A fideszes képviselő hozzátette: „Budapesten általánosságban is nagyon rossz állapotban vannak a járdák és az utak, szinte az összes csomópont balesetveszélyes az elkopott felfestések miatt. Úgy látszik, Karácsony Gergelyre hiába várunk, hiszen 3 éve nem tesz semmit azért, hogy a fővárosi gyalogosok biztonságosan közlekedhessenek. Ezért Zuglónak át kellene vállalnia a főváros feladatát, és ha nem megy másként, saját forrásból kellene fizetnie a bicikliutak és zebrák felfestést és ezeknek az óriási forgalmat bonyolító kereszteződéseknek a biztonságossá tételét”.

Nemcsak a járdasziget balesetveszélyes, hanem zebrák és bicikliutak is Fotó: Metropol

 

Zuglóban se szeri, se száma azoknak a zebráknak és bicikliutaknak, amelyekről elkopott a festés. Olyan helyeken is fellelhetőek ezek, ahol oktatási intézmények, tehát gyerekek is vannak

– jegyezte meg a fideszes képviselő.

Ez a zuglóiak véleménye a Hungária krt.–Kerepesi út kereszteződéséről. 

Enikő Fotó: Metropol

Enikő: Nagyon jó lenne, ha biztonságossá tennék. Az időseknek a lámpaváltás is túl gyors ekkora forgalom mellett. Nem egyszer láttunk itt már biciklis balesetet is, akik a járókelőkbe ütköznek. Sok vak is közlekedik itt, közel van az intézet. Az is jó volna, ha nekik bemondanák, hogy mikor vált a lámpa. Problémát okoz a nyomvályú is nyaranta, sok járókelő elbukik benne, de az autóknak is gondot okoz. Szóval volna itt mit csinálni azért, hogy ne legyen balesetveszélyes a kereszteződés. 

Olga és Ottó Fotó: Metropol

Ottó: Nagyon figyelmesen kell átmenni, mert könnyen baleset lehet. A zebrák annyira el vannak kopva, hogy nem is lehet már látni őket.

Olga: Kifejezetten félek itt közlekedni. A járdaszigetperem magasítása aktuális lenne, ez teljesen balesetveszélyes! De nemcsak itt, hanem az egész városban nagyon fontos lenne. 

Magdolna Fotó: Metropol

Magdolna: Mi lehetne fontosabb az emberi életnél? Tegyék biztonságossá a közlekedést.

Elvíra Fotó: Metropol

Elvíra: Félek itt, korábban csak kocsival jártam erre. Ráadásul még balesetveszélyesebb, amióta bicikliút is van. De ez az egész városra igaz, hazavágták a főútvonalakat a mostanra elkopott bicikliutakkal. 

 

Videónkat itt nézheted meg:

 





 





A dosszié további cikkei

Top hírek







Hírlevél-feliratkozás