Pusztító tűzben égett el mindenük – szívszorító módon segít a falu a túlélő idős házaspárnak

Csodás összefogással épül újjá az Erdőszentgyörgyön leégett idős házaspár háza.Megosztás
Szerző: K.K.P.
Létrehozva: 2023.04.13.
Módosítva: 2023.04.13.
tűz leégett házaspár ház

Megható szerelmi dráma bontakozott ki az erdélyi Erdőszentgyörgyön. A két idős ember egymás életét mentette meg. Keresztes József és Anna példaértékű életet élt, és szerelmüket még a legnagyobb tragédiák sorozata sem törte meg. Már fiatalon megismerték egymást, és attól kezdve elválaszthatatlanok.  

leégett ház, Erdőszentgyörgy
Egyedül a falak menthetőek – Fotó: Metropol

Igazi hősként mentették egymást 

A Keresztes házaspár által lakott ingatlanban múlt hét szerdán csaptak fel a lángok. A két idős ember egymás életét mentette, és mindketten könnyebben megsérültek. Kiderült, hogy mindketten igazi hősök. Miután a feleség felébresztette a férjet, elesett. 

A férj húzta ki a házból, közben kiment a válla és megégett a könyöke, illetve a haja. A tüzet a kályhából kipattant parázs okozhatta. 

Leéégett ház, Erdőszentgyörgy
Összefogott a falu a házaspárért – Fotó: Metropol

Munkát és bútorokat is felajánlottak

Jelenleg az egyik gyermekük biztosít nekik szállást, ugyanis kiderült, hogy a leégett házban mindenük odalett. Megsemmisült a tető, a bútorok és az ingóságok. Egyedül a főfalak javíthatók. Tar András, egykori erdőszentgyörgyi polgármester gyűjtést indított a házaspár megsegítésére. Sokan ajánlottak fel bútorokat, ágyneműt és különböző használati tárgyakat. Egyes szakemberek pedig megígérték, hogy amennyiben rendelkezésre áll majd a szükséges építőanyag, ingyenesen elvégzik a szükséges munkálatokat.

A nyugdíjas politikus bebizonyította, hogy nem csak aktív éveiben volt jó szervező, a képességei mára sem koptak el. A Facebookon ugyanis meghirdette, hogy önkéntesek kétkezi munkájára van szükség, ugyanis elkezdhetik a falakról leverni a megégett vakolatot. Csütörtök reggel meg is jelent az épületnél néhány férfi.

Fel sem fogta, hogy mindenük odalett

A család hálás a közösségnek. Csaba, Keresztesék veje a Borsnak kifejtette: az apósa szeretne minél előbb hazamenni.

Szinte fel sem fogja, hogy megsemmisült az otthona.

Andrási Elemér katolikus pap gyermekkora óta ismeri a házaspárt.

Erdőszentgyörgyön nevelkedtem, egy templomba jártam velük. Igazi jámbor emberek, akiket eddig is megcibált az élet, mégsem veszítették el a hitüket. Súlyos betegségben szenvednek mindketten. Pontosan tudják, mit jelent a szenvedés. Most, hogy leégett az otthonuk, egy újabb próbatételt kell kiállniuk, de biztos vagyok benne, hogy most is helytállnak. Sokan imádkoznak értük, én is így teszek, és örömömre szolgál, hogy a tűzeset hírére rengeteg helyi és Erdőszentgyörgyről elszármazott magyar segít nekik valamilyen formában.

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás