Olyan vagy mint Sherlock Holmes, ha megfejted ezt a rejtvényt!

Remek megfigyelő vagy és igazán elhivatott, ha felfedezed azokat a kulcsfontosságú nyomokat, amiket a legtöbben nem vesznek észre.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.04.08.
rejtély gyilkosság feladvány Sherlock Holmes

Kilenc másodperced van arra, hogy a kép alapján megfejtsd: hogy hívják a gyilkost. Az ábrán minden megtalálható, ami ahhoz kell, hogy elkapd a tettest! Ha ilyen rövid idő alatt rájössz az elkövető kilétére, akkor egy nyomozó veszett el benned! 

Ennél a tesztnél nem elég, ha jó szemed van, a kreatív gondolatok vezetnek el a megoldáshoz! (Forrás: themindsjournal.com)

Mint azt a képen láthatod, egy férfi kínlódik egy laboratórium padlóján, miközben vér szivárog egy halálos sebből. Fontos részlet a mellette heverő cetli, amelyre három szám van ráfirkálva: 28, 27 és 57. Mit jelenthetnek ezek a számok? Csak a nyomozói képességeid tehetik lehetővé a gyilkos kilétének feltárását.

Összeraktad a nyomokat és megtaláltad az elkövetőt? Ellenőrizzük, hogy helyesen oldottad-e meg a feladványt!

A számok, mint arra te is rájöhettél, nem véletlenszerűen lettek papírra vetve, a periódusos rendszer elemeit jelölik.

28 – (Ni) nikkel

27 – (Co)-kobalt

57 – (La) lantán.

Összeolvasva már az is látszik, hogy nem más, mint Nicola a gyilkos! Jól gondolkodtál? 

Kivételes problémamegoldó készségről és éleseszűségről tettél tanúbizonyságot, ha 9 másodperc alatt kitaláltad a megfejtést. A részletekre való gondos odafigyelés és a logikus gondolkodás akkor is jellemző rád, ha fél percen belül sikerült megoldanod a feladványt.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás