Nyaktól lefelé lebénult a válogatott röplabdás! 5 évvel balesete után már sétál Peti





Az orvosai azt mondták, hogy már nem fog tudni járni, azonban Fülöp Péter mindannyiukra rácáfolt. Most mankóival már kisebb távok megtételére is képes, ám bevallása szerint addig küzd, míg azok nélkül is képes lesz járni.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.04.
baleset felépülés sportoló sérülés

A Tiszán csónakázott családjával Fülöp Péter 2018-ban, aki korosztályos válogatott röplabdázó volt, ám a kirándulás drámai véget ért. Fejest ugrott a srác a folyóban, azonban egy olyan részre érkezett, ahol sekély volt a víz, és ennek hatására súlyosan megsérültek a csigolyái, annyira, hogy szinte teljesen lebénult nyaktól lefelé. A műtétei után kezdetben még csak bizsergést érzett a lábán, azonban most, néhány évvel később, a küzdeni akarásának hála, lábra tudott állni, még ha egyelőre csak segítséggel is.

Fülöp Peti
Két mankója segítségével talpra állt Fülöp Peti /Fotó: Bors/Gajdos Tímea

A rosszul sikerül ugrás után kórházba került Péter, akit meg is műtöttek, majd kómában is volt, ám elhatározta, hogy őt nem győzheti le semmi. A Bors napilapnak Peti anyukája, Gajdos Tímea mesélt fia kezeléseiről. A joggal büszke asszony elárulta, hogy Peti időről időre jobban fejlődik, és még szabadidejében is csak a gyógyulását igyekszik elősegíteni.

A baleset után azt mondták neki az orvosok, hogy soha nem fog tudni járni, merthogy olyan sérülése van. Nyaktól lefelé négy végtag bénult volt. Erre rácáfolt Peti, és ott tart, hogy két mankóval mégiscsak jár. Azt mondta a gyógytornász, hogy szépen halad, és látjuk, hogy folyamatosan fejlődik, még mindig

 – fejtette ki  Tímea.

Peti a korosztálya egyik legtehetségesebb játékosa volt, a 20 éven aluliak strandröplabda-bajnokságán aranyérmet szerzett, és pályafutása utolsó éveiben végig a korosztályos válogatottat erősítette. Tímea elárulta, hogy fia már nem álmodik a versenysportról, de kedvtelésből  szívesen játszana még, ám jelenleg a legfontosabb feladata a törzserősítés.

A törzs stabilitásának javítása folyik most. Erre azért van szükség, mert a baleset után minden izma elgyengült. Ezért a rehabilitáció során szépen lassan elkezdték a kezeit és a lábait erősíteni, és most következik a törzsizmok edzése. Ez a feltétele annak, hogy elhagyhassa majd idővel a mankókat

 – osztotta meg az édesanya.

Gajdos Tímea és Fülöp Péter
Gajdos Tímea és fia, Péter /Fotó: Bors/EgyüttFülöpPetiért

Te is tudsz segíteni Fülöp Petin

Április 28-án egy sütivásárt tartanak Peti rehabilitációs költségeinek megsegítésére a szolnoki STOP Burgers Bakery & Caféban.

Az esemény lényege az, hogy magánszemélyek házilag gyártott édességeket készítenek, és azokat fogják árulni a vásáron. Aki pedig ezekből a finomságokból vásárol, az segíti Fülöp Petit abban, hogy egyszer egy még teljesebb életet tudjon élni.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás