Már biztos, hogy Bangó Mária holttestét találták meg





Máriát tavaly óta hatalmas erőkkel kereste a rendőrség és számos önkéntes.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.04.05.
holttest tragédia eltűnt

Ahogy azt korábban megírtuk, tavaly szeptember 26-án a Zala vármegyei Csöngedmajorban Bangó Istvánné Mária dél környékén elhagyta az otthonát, hogy megkeresse elszökött négylábúját. Órákkal később a kutya hazatért, ám az asszonynak nem bukkantak a nyomára. Fél évvel később a vadászok emberi maradványokat találtak Gősfa mellett. A DNS-vizsgálat megerősítette a korábbi feltételezéseket: Bangó Mária a meglelt tetem.

Az eltűnt asszonyt lakhelyétől 6 km-re találták meg – Fotó: Google Maps

A zalai Csöngeden élt együtt Mária párjával és négylábú kedvencükkel, aki a sok öröm mellett gyakran bosszúságot is jelentett az élettársaknak, mert hajlamos volt elszökdösni otthonról. Ilyenkor mindig az asszony indult felkutatni az ebet, ezt a helyiek is jól tudták.

Egy falubeli elmondta, hogy fél 12-kor találkozott vele a földúton, az erdő mellett. Neki is elmondta, hogy csak a kutyát jött megkeresni és hazavinni. Piros nadrágot, szürke felsőt és fehér cipőt viselt, és a kutya póráza is nála volt

– világosított fel a lánya, Mira, aki egyetért azzal, hogy Mária valóban csak szeretett állata után indult el. Ezt erősítik azok a tények is, hogy egy pórázon és egy szál cigarettán kívül nem volt nála semmi, amikor útra kelt.

Mária pusztán egy pórázzal és egy szál cigarettával indult kutyája után – Fotó: Metropol

– Anyukám nincs jó fizikai állapotban, nagyon fáj már mindene. A helyiek is tudták, hogy nem szokott sokat távol maradni. Pontosan ezért 2 óra magasságában már elkezdték keresni őt – árulta el korábban az aggódó gyermek. 

Mind Mária rossz fizikai állapota, mind a gyorsan megkezdett keresés kudarcba fulladt, az asszonyt nem találták meg.

Nagyon nagy volt az összefogás, aminek nem tudok eléggé hálás lenni. Ismeretlen emberek is megjelentek drónokkal, terepjárókkal, segítettek átfésülni a terepet, hogy minél hamarabb megkerüljön anyukám

– mondta Mira.

Csaknem 6 hónappal az eltűnése után 2023. február 17-én a település külterületén járó vadászok emberi maradványokra bukkantak. Ekkor még csak sejtették, hogy ezek az eltűnt asszonytól származnak, mivel az azonosítás még nem történt meg.

Az idős nő nehezen mozgott – Fotó: Metropol

Éppen Csöngeden voltunk anyut keresni, amikor értesítettek a rendőrségtől, hogy találtak egy holttestet, és a ruházat alapján lehetséges, hogy az anyukámat találták meg

 – mesélte.

Csak hat héttel később vált hivatalossá az, hogy Bangó Istvánné Mária holttestét találták meg Gősfa mellett, miután ezt a DNS-teszt igazolta.

Külföldön tartózkodtam, amikor megérkeztek az eredmények. A boncolási jegyzőkönyv másolatát láttam, abban az áll, hogy keringési és légzésleállás okozta anyukám halálát.

– idézte fel Mira.

Megnyugodott, ám kérdései még lennének...

– Anyukámat 6 kilométerrel odébb találták meg. Ez nagyon sok kérdést felvet bennem, amikre talán sosem kapok választ – árulta el Mira lapunknak, majd elmondta, hogy nagyon megviselte őket a várakozás, amíg a teszt eredményére vártak.

Nyilván legbelül tudtam, hogy anyukám az, de ha csak egy százalék esély is van arra, hogy nem anyu, akkor igazából csak tétlenül várakozok és hetekig áll a keresés

– részletezte, majd hozzátette: A lényeg, hogy most már megvan, szóval számomra most már az a legfontosabb, hogy temessük el tisztességesen és nyugodjon békében. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás