Leteszteltük: így parkolhatunk gyorsan a pesti Belvárosban – Videó

Te is késtél már el amiatt, mert nem találtál parkolóhelyet? Az V. kerületi önkormányzat applikációjával ez már biztosan nem fordulhat elő, legalábbis a pesti Belvárosban.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.04.19.
Módosítva: 2023.04.19.
V. kerület belváros applikáció Szentgyörgyvölgyi Péter okosparkolás parkolás

Ez egy igazi sikersztori: eddig 70 ezren töltötték le az üres parkolóhelyekre vezető alkalmazást, amely megmutatja, hogy hol találsz szabad helyeket az V. kerületben. Nem is csoda, hiszen az ember „megőszül”, mire szabad parkolóhelyet talál a pesti Belvárosban. Az appal viszont akár 30 percnyi körözést és idegeskedést is megspórolhatsz egy rosszabb napon. A Parker néven futó alkalmazást a Google Playen vagy az Apple Store-ban bárki ingyen letöltheti. A Metropol letesztelte és az app segítségével valóban pillanatok kérdése megtalálni a parkolóhelyet a főváros szívében.

Időt és üzemanyagot takaríthatunk meg az appal (Fotó: Metropol)

Az alkalmazás a foglalt és szabad helyeket is mutatja, és a mozgássérülteknek is segít. Az útburkolatba süllyesztett érzékelők a nap 24 órájában naprakészek, így állandó navigálásra alkalmasak.

Leteszteltük, így működik!

A Metropol autója a Magyar Tudományos Akadémia épületétől indult. 

  • A pozicionálás segítségével az alkalmazás pillanatok alatt megmutatta, hogy hol találunk szabad parkolóhelyet a célként meghatározott Kálmán Imre utcában. 
Az alkalmazás az egész kerületet mutatja, 2019 óta használható – Fotó: Metropol
  • A menetidő 11 perc volt (csúcsidőn kívüli utazás), indulástól a parkolás befejezéséig. Ha az applikációt nem használtuk volna, akkor köröztünk volna a környező utcákban. Így viszont célirányosan mentünk, tudtuk, honnan közelítsünk a szabad helyhez legegyszerűbben. 
A piros a foglalt, a zöld pontok a szabad parkolóhelyek – Fotó: Metropol

Hihetetlenül népszerű, a kerületi applikációk között a legjobban keresett az V. kerületi önkormányzat okosparkolási applikációja. Rossz hír az autósoknak, hogy az ingyenes alkalmazás csak a belvárosi kerületben segíti a parkolást.

Célszerű lenne, ha az összes kerület, vagy akár a Karácsony Gergely-féle Fővárosi Önkormányzat is átvenné Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármesterék ötletét, hogy ne csak a „Facebook-politizálás” menjen, hanem az emberek életével is foglalkoznának Budapest vezetői...

A Parker applikációt a parkolási bevételek visszaforgatásából finanszíroztuk. Nemcsak Budapesten, de az országban is az első és egyetlen kerületi önkormányzat által megrendelt fejlesztésű alkalmazás. A fejlesztés sikerességét mutatja, hogy már a XIII. kerület és Pécs belvárosa is átvette és alkalmazza

– válaszolta a Metropolnak Belváros Önkormányzata.

 

Videónkat itt nézheted meg:

 

 

A dosszié további cikkei

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás