Figyelmeztetés: nagy tömegközlekedési káosz várható húsvétkor





Hivatalos közleményt adtak ki, mely arra figyelmezteti az utasokat, hogy legyenek türelemmel. A húsvéti időszak minden bizonnyal nagy közlekedése káoszt fog előidézni. Mutatjuk, hol számíthatunk különösen nagy fejetlenségre.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.04.06.
utazás sztrájk forgalom

A nagyobb ünnepek és a hosszú hétvégék rendszeresen okoznak nagyobb káoszt a reptereken, hiszen ilyenkor alapvetően sokkal többen utaznak, és a túlfoglalások is rendszeresen okoznak zűrzavart. A járványhelyzet óta azonban a légitársaságok helyzete drámaivá vált, ugyanis azóta folyamatosan sztrájkok nehezítik a működésüket, emellett az Európai Unió szigorítani kívánja az utas-kártérítést is. 

Traveler,With,A,Bag,At,The,Speedwalk
Nem lesz könnyű húsvétkor utazni. Fotó: Shutterstock

Tavaly húsvétkor is hatalmas káosz alakult ki a reptereken a húsvéti időszakban, a sorozatos sztrájkok, túlfoglalások és késések pokollá tették az utazók életét. Azt nem tudjuk, hogy idén is ekkora lesz-e a baj, de annyi bizonyos, hogy problémákkal most is szembe kell néznünk. Az elmúlt pár hétben ugyanis Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban és Portugáliában is tömegesen sztrájkoltak a reptéri dolgozók, a munkamegtagadás pedig az előttünk álló pár napban is folyamatos lesz. 

A Reuters arról értesült, hogy késésekkel egészen biztos számolnia kell minden utazónak, azt azonban még nem lehet pontosan előre látni, hogy mely reptereken, mely légitársaságoknál, mely útvonalakon fog kialakulni nagyobb fennakadás. A társaságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tavalyi katasztrófa ne ismétlődjék meg, ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a helyzetüket nehezíti, hogy a munkamegtagadásról csak a sztájk előtt 24 órával értesülnek, így az utasoknak sem tudják megfelelően lekommunikálni a helyzetet. 

A helyzetet csak súlyosbítja, hogy az Európai Unió szigorítani kívánja az utas-kártérítési szabályokat, amely miatt a légitársaságok fel vannak háborodva. Rámutatnak ugyanis, hogy ők kötelezve vannak megfizetni a kártérítéseket az utasok felé, de őket senki nem kártalanítja a légiforgalmi vagy reptéri késések miatt. 

Annyit biztosan tudunk, hogy Franciaországban komoly sztrájkokra készülnek, így ott már előre több ezer órás késéssel számolnak. A Ryanair igazgatója amiatt panaszkodott, hogy a francia sztrájkok a francia légtéren való áthaladást is nehezítik, holott az európai forgalom mintegy 15 százaléka ott halad át. 





 





Ezeket olvastad már?
Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás