„Hetvennel belénk jöttek úgy, hogy állt a forgalom és a három gyerek hátul ült az autóban” – Videó!





Április 21-én a rendőrség egész napos sebességmérési akciót hirdet, a helyszínekre az autósoktól várnak javaslatot. A Metropol megkérdezett néhány autóst, milyen tapasztalataik vannak a gyorshajtókkal kapcsolatban.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.04.08.
gyorshajtás traffipax sebességkorlátozás autósok sebességmérés

Az elmúlt néhány évben szokássá vált a rendőrség 24 órás traffipaxos megfigyelése, melynek során az autósokat nem megbüntetni, hanem figyelmeztetni akarják arra, mennyire balesetveszélyes a gyorshajtás.

A magyar rendőrség 24 órás sebességellenőrzéséhez várja az autósok javaslatait. Fotó: Bencsik Ádám

A rendőrség az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva április 21-én egy napon keresztül folyamatosan méri a Magyarország útjain közlekedők sebességét szerte az országban. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez várják az autósok javaslatait.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. Ez azért is fontos, mert statisztikai adatok bizonyítják, hogy a balesetek mekkora hányada lett volna elkerülhető, ha betartják a sebességkorlátozást.

A Metropol megkérdezte a fővárosban közlekedő autósokat, nekik mi a véleményük ezzel kapcsolatban. Megkértük őket, hogy mondják el tapasztalataikat.

Hetvennel belénk jöttek úgy, hogy állt a forgalom és a három gyerek hátul ült az autóban. Totálkáros lett az autó, 25 centit bejött a hátulja. Az volt a szerencse, hogy csomagok voltak hátul és az valamennyire felfogta a becsapódást, így senki nem sérült meg komolyabban

– mesélte el a Metropolnak Attila, aki szerint minden hosszabb útszakaszon lehetne mérni a gyorshajtókat. Ő azt gondolja, akármekkora összeget kifizetnek azok, akik rendszeresen túllépik a megengedett sebességet. Éppen ezért ő fél évre bevonná a gyorshajtók jogosítványát.

László szerint nem ez az egyetlen probléma a közlekedésben.

Mindenhol vannak, akik átlépik a normál sebességhatárt, de legalább olyan rossz az, amikor normál sebességgel lehetne menni és valaki hússzal, harminccal kevesebbel megy.

„Most is az autópályán jöttem, sok gyorshajtó volt. Szerintem ez ugyanolyan, mint a kábítószeresek esete. Ha elkapnak egy dílert, kinő egy másik a földből. Szóval itt is ez a helyzet. Ha valakit megbüntetnek 300 ezerre, szerintem az nem elrettentő” – mondta Tamás.

Pál egyetért azzal, hogy akármekkora is a büntetés összege, aki rendszeresen figyelmen kívül hagyja a sebességkorlátozásokat, úgyis könnyedén kifizeti az összeget.

Nekem az véleményem, hogy körültekintőbbnek és udvariasabbnak kellene lenniük egymással az autósoknak.

Összességében elmondható, hogy az autósok balesetveszélyesnek tartják a gyorshajtókat és visszaszorítanák őket, de nem magas összegű büntetéssel, hanem egyéb módszerekkel. A mérés azért is fontos, mert a büntetés összegénél is elrettentőbb a lebukás nagy kockázata. Ha szeretne a rendőrség április 21-ei akciójához helyszíneket javasolni, akár budapesti, akár országos szinten, akkor azt a rendőrség oldalán teheti meg.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás