„Építsünk együtt egy jobb világot” – frappánsan segít az utcai árusokon a TikTok népszerű jótevője





A Hogyis Vanez oldal videósa a TikTokon mutatja be a segítségnyújtás egyszerű formáit. A névtelen jótevő videói óriási sikert aratnak a platformon.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.04.18.
Módosítva: 2023.04.18.
jótékonykodás TikTok Segítségnyújtás rászorulók hétköznapi hősök

A Hogyis Vanez TikTok-oldal videósa szerint kis segítségekkel egy jobb világot építhetünk magunk körül, és nem szabad másokra várni a jótékonykodással. Ezzel a céllal készíti rövid videóit is a platformra, ahol felhívja az emberek figyelmét arra, hogy pár száz vagy 1000 forinttal is sokat lehet segíteni a rászorulókon.

Hogyis Vanez videóiban szeretné felhívni a figyelmet a rászorulókra – Fotó: Pixabay

Virágot dupla áron? Igen!

Már százezres megtekintésnél járnak a TikTokon azok a megható videók, ahol utcai árusoknál vásárol egy férfi. A Hogyis Vanez videósa megveszi a portékájukat, majd felfelé kezd alkudozni, és végül megveszi a portékát akár az eredeti ár duplájáért. A magának anonimitást kérő videós a Borsnak elárulta, az ötlet Sándor György humoristáé, miszerint ne lefelé, hanem felfelé alkudjunk, ő csak az ötletet vitte át karitatív területre. 

Már több évtizede így veszek virágot vagy épp kokárdát az aluljáróban. Pár hete jött az ötlet, hogy le is videózom a virágvásárlást, felfelé alkuval, hátha más is kedvet kap hozzá a TikTokon. A cél, hogy mások is kedvet kapjanak segíteni a néniken, bácsikon, utcazenészeken

– árulta el a videós a Borsnak, aki a „jobbvilág2023” hashtag használatával indított videósorozatot, amiben a nehéz sorsú utcazenészeken, árusokon segít ezzel a technikával.

Az emberek szívesen elfogadják a segítséget. A felfelé alkunál nagyon meglepődnek, inkább az ellenkezőjét szokták meg az aluljáróban. Amikor többet kapnak, mint amit kérnek, az kedves meglepetés számukra, páran kicsit el is érzékenyülnek, sokszor velem együtt

– mesélte a férfi, aki napközben szokott megállni az árusoknál, amikor munkájából adódóan rollerrel közlekedik a városban. Ahogy ő fogalmaz: – ilyenkor „rámozdul" a szíve bizonyos emberekre, és érzi, hogy segítenie kell.

„Jobb adni, mint kapni"

50 év körüli vállalkozó vagyok, aki volt már nehéz helyzetben, de Isten mindig kisegített a nehézségekből. Én csak próbálok valamit visszaadni ebből. Vallom, hogy jobb adni, mint kapni, és ezt egyre többen így gondolják

– árult el magáról pár információt a névtelen videós, aki magánemberként is sokat segít az embereken.

– Sokszor elvisszük a rászorulóknak a használt, de még  jó minőségű ruháinkat, és egyéb karitatív akciókban is vettünk már részt magánszemélyként. A munkámban is szívesen adok lehetőséget hátrányos helyzetű embereknek, ez fontos nekem. A misszióm, hogy egyre többen vegyék észre a környezetükben, szomszédukban, a saját piacukon, aluljáróban az időseket, rászorulókat, és kis adományokkal, vásárlással segítsék őket, vagy akár próbálják ki a felfelé alkut – szögezte le a videós, aki minden vásárlás alkalmával figyel rá, hogy a lehető legnagyobb tisztelettel és odafordulással segítsen a rászorulókon, őket meg nem sértve. 

A videós évtizedek óta vásárol virágot felfelé alkudozva – Fotó: Pixabay

Jóra is lehet használni a TikTokot

A férfi célja az is, hogy megmutassa: a sokszor bírált TikTok-felületet lehet jóra is használni.

Szerintem fontos, hogy ne csak a butaság, értéktelenség menjen rajta. A TikTok is csak egy eszköz, és a jót is hirdetni kell, hogy az emberek felbuzduljanak, kedvet kapjanak

– árulta el.

– Látok hasonló tartalmakat YouTube-on is, főként külföldi példákat, de reméljük, egyre több ilyen tartalom lesz. Korábban én sem TikTokoztam, de jó látni, hogy rengeteg pozitív kommentet kapok, és sok jó szándékú ember van Magyarországon is, akiket lehet arra bátorítani, hogy jót tegyenek – tette hozzá.

 





 





Ezeket olvastad már?
Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás