RETRO RÁDIÓ

Döbbenetes felvétel: ellepték a patkányok a Márki-Zay Péter vezette Hódmezővásárhelyt

Mindenhol patkányok szaladgálnak, fel vannak háborodva a vásárhelyi lakosok.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.24.
Módosítva: 2023.04.24.
patkány Márki-Zay Péter

Megdöntető esetről számolt be a Promenad24: mint írták, játszótéren szaladgálnak, a lépcsőházakba is bemennek, a gyerekek félnek. A vásárhelyiek számtalanszor jelezték az önkormányzat felé a tarthatatlan állapotokat, mégsem történt semmi. A portál a helyszínen járt, friss fotókon és videón mutatják meg, hogy egymást érik a méretes patkánygödrök a játszóeszközök mellett és a lakóházak tövében.

Tarthatatlan a helyzet Hódmezővásárhelyen, a Márki-Zay Péter vezette várost ellepték a patkányok. A Promenad24 vasárnap elsőként írta meg, a Szabadság téri játszótéren a rágcsálók egész kolóniája telepedett meg, a családok által látogatott játszóparkban szabályos lakórendszert építettek ki maguknak. A portál egyik olvasója, Ferenc videót is küldött a lapnak arról, milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Szabadság téren, mely tele van hatalmas gödrökkel, patkányjáratokkal. 

Kettő, három, négy! Egy egész család! Remélem, hogy ez az önkormányzatnak elég bizonyíték lesz. Hoppá, ott jön az anyapatkány is!

– közölte a férfi a felvételen.

Aggódnak a környéken élők

Az állatok nem a játszóteret lepték el, hanem a környező lépcsőházakba is bejárnak – tudta meg a Promenad24.

„Borzasztó, ami a Szabadság téren van. Lassan nem merünk a játszótérre menni a gyerekekkel, de a lépcsőházakban is aggódunk, mikor melyik lakásban és hol tűnik fel patkány. Közel egy éve még egy lakossági fórum is volt itt a helyszínen a városvezetők részvételével, ahol felhívták a polgármester és az illetékesek figyelmét a lyukakra, és azóta sem csinálnak semmi. A patkányok már lassan egy éve beköltöztek ide, s egyre többen vannak, elszaporodtak. Csak a legtöbbször akkora itt a fű és a gaz is, hogy nem látszanak ki belőle. De nemcsak a rágcsálók miatt nem szeretjük odavinni a kicsiket, hanem a gödrök miatt se. Némelyik annyira mély, hogy ha egy gyerek belelép vagy beleszalad, simán kitörik a bokája” – mondta a Promenad24-nek egy hölgy.

„Nap mint nap itt rohangálnak a patkányok a Szabadság téri tömbházak között. Simán felszaladnak a lépcsőházakba, több lakásban is találtak már döglött patkányt, de olyan eset is előfordult, hogy valaki lapáttal kergette és verte agyon a saját otthonában a rágcsálót” – mondta el a lapnak egy másik nő.

 

Ezeket olvastad már?
11 évesen vesztette el a látását a fiatal, most valóra vált az álma

11 évesen vesztette el a látását a fiatal, most valóra vált az álma

Megfagyott a levegő a stúdióban: erre senki sem számított

Megfagyott a levegő a stúdióban: erre senki sem számított

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás