RETRO RÁDIÓ

Kilóg a lóláb: állatvédő alapítványnak fáj a foga a balatoni földre

Meglepő dolgok történnek Siófok-Törekin.Megosztás
Szerző: B.P.
2023.03.19. 16:40
Balaton földterület

Az ember csak kapkodja a fejét, ha meghallja, mi folyik Siófok-Törekin. A történet egyszerű: egy 32 hektáros balatoni földterületre elővásárlási joga van a 20 éve ott gazdálkodó szomszédnak, Barna Györgynek, ám a területre a Dharma állatvédő alapítvány vezetője is szemet vetett, aki egykor szívességi használatra kapta meg azt. Csakhogy azóta a tulajdonos vissza nem vonta a területhasználati jogot, tavaly pedig az Agrárminisztérium is felbontotta a lovak gondozására kötött szerződést a szervezettel.

Mi lesz  balatoni földterület sorsa? – Olvasói fotó

„Én vagyok a föld tulajdonosa, amit szívességi használatba adtam, mivel én alapítottam a Dharma Lóalapítványt. Csakhogy elegem lett Czinkoczky Csaba hazugságaiból és agresszív magatartásából, ezért kiszálltam” – nyilatkozta a Ripostnak a tulajdonos, Einspach Csaba.

Czinkoczky Csaba ugyanakkor valóságos médiakampányt indított, azt állítva, hogy el akarják venni a lovaitól a legelőket.

„Aranykalászos gazda, helyben lakó földműves, őstermelő vagyok” – kezdi Barna György. „Minden jogom megvan hozzá, hogy ezt a 32 hektáros földet megvegyem, és ettől az sem tántorít el, ha jelenlegi használója, aki kamu lómenhelyet üzemeltet rajta, lejárató kampányt folytat ellenem és a teljes családom ellen. Amit művel, azt már nem hagyhatom szó nélkül, jogi lépéseket teszek. Bár az alapítvány vezetője azzal riogat, hogy az állatok vágóhídra kerülnek, ha nem ő veheti meg a területet, ebből egy szó sem igaz. Ha nincs más megoldás, maradhatnak a területen, gondjukat viseljük, ahogy a saját lovainknak is.”

A lovak jövője tehát biztosított, az állatbarátok megnyugodhatnak. Barnáék ugyanakkor jogi úton kívánnak érvényt szerezni az igazuknak és tisztára mosni az állatvédelem ürügyével besározott nevüket.

 

Ezeket olvastad már?
Meztelenül tekergett az utcán a tiniként befutott színésznő

Meztelenül tekergett az utcán a tiniként befutott színésznő

Hagyták éhen halni az idős nénit, embertelen bánásmóddal kísérték végső útjára

Hagyták éhen halni az idős nénit, embertelen bánásmóddal kísérték végső útjára

Elkapta a rendőrség a csepeli panel rémét

Elkapta a rendőrség a csepeli panel rémét

Hatalmas rendőri készültség New Yorkban

Hatalmas rendőri készültség New Yorkban

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás