Itt a rendőrség válasza a Gubacsi úti támadóval kapcsolatban

Egyre gyakoribbak az erőszakos inzultusok, számoltunk be. A hatóság azt kéri, hogy akit támadás, zaklatás ér, tegyen bejelentést.Megosztás
Szerző:
2023.03.07. 16:16
hajléktalan rendőrség támadás

Nem érkezett bejelentés vagy feljelentés eddig a rendőrségre, sem a XX–XXIII., sem a IX. Kerületi Rendőrkapitányságra a Gubacsi úti zaklató ügyében. Az érintett környéken azonban a rendőrök fokozott járőrszolgálatot látnak el – írta lapunk megkeresésére a BRFK Kommunikációs Osztálya. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy aki bűncselekmény áldozata vagy annak szemtanúja lett, az haladéktalanul hívja a 112-es segélyszámot. 

Képünk illusztráció / Pixabay

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, nemrég egy nő panaszkodott arra, hogy meg akarta verni egy hajléktalan Pesterzsébeten, a Gubacsi úton. A megtámadott nő a Metropolnak számolt be  a döbbenetes élményeiről. A pincérnőként dolgozó asszony szerint a támadó az Ősz utcai villamosmegállóban rontott rá az egyik reggel, amikor éppen a 3-as villamost várta.

Cikkünk után többen is hasonló élményekről számoltak be. Az egyik inzultust átélt nőt nemrég például egy sörösüveggel támadta meg egy őrjöngő hajléktalan a Határ úton. Mások szerint a Kossuth utca is tele van kéregetőkkel, akik minősíthetetlen stílusban szidalmazzák az arra járókat, ha nem kapnak semmit. 

A rendőrség fokozza a jelenlétet azokon a területeken, ahonnan jelzés érkezik.

„Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XX–XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságára a megkeresésben szereplő bűncselekménnyel kapcsolatban nem érkezett feljelentés – a közösségi médiában megjelent bejegyzésről az önkormányzati képviselő telefonon értesítette a rendőrkapitányság vezetőjét. Nem érkezett feljelentés ilyen ügyben a IX. Kerületi Rendőrkapitányságra sem, amelynek illetékességi területéhez tartozik a Gubacsi út. Mindazonáltal az érintett környéken a rendőrök fokozott járőrszolgálatot látnak el, és jogsértés esetén azonnal intézkednek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy akinek a sérelmére bűncselekményt követnek el, vagy annak szemtanúja, haladéktalanul hívja a 112-es segélyszámot! Korábban elkövetett bűncselekmények esetén tegyenek feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon! A rendőrök minden bejelentésre megteszik a szükséges intézkedéseket” – közölte a Metropollal a BRFK.

 

 

Ezeket olvastad már?
Brutális részleteket vallott be a kismama kegyetlen gyilkosa

Brutális részleteket vallott be a kismama kegyetlen gyilkosa

Megörvendeztet minket az időjárás pünkösdhétfőn

Megörvendeztet minket az időjárás pünkösdhétfőn

Éjszaka tűnt el Halmágyi Mária a XIX. kerületből

Éjszaka tűnt el Halmágyi Mária a XIX. kerületből

Így emlékeztek meg Suhajda Szilárdról egykori iskolájában

Így emlékeztek meg Suhajda Szilárdról egykori iskolájában

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás