Hatalmas rendőri készültség New Yorkban

Le merik-e tartóztatni Trumpot?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.21.
Donald Trump New York

A Metropol helyszínen készült videóján jól látszik, hogy tévéstábok és újságírók tucatjai várakoznak a New York-i ügyészség előtt, ahol egyes hírek szerint ma sor kerülhet, az amerikai történelemben példátlan módon egy volt elnök letartóztatására. Méghozzá egy olyan ügyész közreműködésével, akit Soros pénzével finanszíroztak. A várakozók között ott vannak Trump hívei is.

Rendőri készültség van New Yorkban és Washingtonban, miután Donald Trump szombaton arról posztolt a Truth Social portálon, hogy szerinte kedden letartóztathatják.

 A korábbi amerikai elnök fel is szólította híveit, hogy tartsanak tüntetéseket, ha ez bekövetkezik.

A CNN úgy tudja, hogy minden New York-i rendőr  bevetésre készen áll kedden. A hatóságok az amerikai hírportálnak azt nyilatkozták, hogy bár fokozott rendőri készültség lesz kedden a városban, jelenleg nem tudnak semmilyen fenyegetésről.

A korábbi elnök szombati bejegyzésében azt írta, hogy a manhattani kerületi ügyészség (aminek a vezetőjét szerinte Soros György finanszírozza) „kedden le fogja tartóztatni a magasan vezető republikánus jelöltet és egyben az Egyesült Államok korábbi elnökét”, annak ellenére, hogy Trump szerint az ügy egy „régi és teljes mértékben megcáfolt tündérmese”.

Tüntessetek, vegyétek vissza az országunkat

– írta Tump.

Trump szombati nyilatkozata ellenére nem biztos, hogy le fogják tartóztatni kedden. Mindezt a médiában megjelent hírekre alapozva írta ki a volt elnök.  Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész amiatt akar vádat emelni Trump ellen, mert a politikus ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül 130 ezer dollárt, azaz közel 50 millió forintot fizetett Stormy Danielsnek, hogy a pornósztár hallgasson kettőjük feltételezett viszonyáról.

Mindezzel együtt nem vehető biztosra, hogy le fogják tartóztatni Trumpot.

Ugyanakkor Trump lehet az első exelnök, aki ellen vádat emelnek az amerikai történelemben.

Egy bennfentes a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy amennyiben Trump ellen vádat is emelnek, nem számítanak arra, hogy a korábbi elnököt a jövő hét előtt letartóztatnák

Ha Trump nem lenne hajlandó önként New Yorkba utazni floridai birtokáról a vádemelés után, akkor DeSantisnak az állam kormányzójaként döntenie kéne, hogy kiadja-e ellenfelét New York államnak.  A kormányzó stábja közölte, hogy DeSantis nem tervezi jóváhagyni Trump kiadatását, ha arra kerülne sor.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás