Gulyás Gergely a guruló dollárokról: a legsúlyosabb financiális botrány





Külföldről azzal a szándékkal adtak pénzt, hogy új kormányt válasszanak a magyarok.



Megosztás
Szerző: M
Létrehozva: 2023.03.23.
Módosítva: 2023.03.23.
Kormányinfó

Külföldről azzal a szándékkal adtak pénzt, hogy új kormányt válasszanak a magyarok, és ne a jelenlegi kormánypártokat. Magyarországról pedig voltak, akik ezért ennek érdekében hajlandók voltak a törvényeket megszegve pénzt elfogadni 

- mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a Kormányinfón. Mint ismert, a baloldal közel négymilliárd forintnak megfelelő dollárt kapott külföldről a 2022-es kampányára. 

GULYÁS Gergely
Fotó: MTI/Soós Lajos

A „guruló dollárbotrány" ügyében kérdezték Gulyás Gergelyt a Kormányinfón azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki pártok adózási szabályokat sérthettek meg. Milyen következményei lehetnek?

Gulyás Gergely elmondta: 

a legsúlyosabb pártfinanszírozási botrányról van szó a rendszerváltás óta, az ügy teljes körű feltárása most a legfontosabb. Részben ez megtörtént az Állami Számvevőszék részéről, a parlament meg fogja hallgatni a vezetőjét, de a pártokat először reagáltatni kell, akkor lesznek meg a részletes adatok

 - írja az Origo

A Miniszterelnökség vezetője szerint külföldről azzal a szándékkal adtak pénzt, hogy új kormányt válasszanak a magyarok, és ne a jelenlegi kormánypártokat. Magyarországról pedig voltak, akik ezért ennek érdekében hajlandók voltak a törvényeket megszegve pénzt elfogadni - tette hozzá. 

 

A rendszerváltás óta példátlan baloldali kampányfinanszírozási botrány még tavaly nyáron robbant ki, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal bukott kormányfőjelöltje egy interjúban elárulta, hogy az Egyesült Államokból kapott pénzt kampányra a baloldal. Összefoglalva, eddig arról volt szó, hogy az Amerikai Egyesült Államokban közvetlenül a választások előtt alapított Action for Democracy (AfD) nevű szervezet, amelyet Karácsony Gergely várospolitikai főtanácsadója, egyben Bajnai Gordon korábbi tanácsadója, Korányi Dávid vezet, 1,8 milliárd forintot utalt át a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM), amely a pénz nagy részét, mintegy 1,4 milliárd forintot továbbadott a Bajnai-közeli érdekeltségbe tartozó DatAdatnak.

 

Tűzszünet és béketárgyalás kell

Gulyás az ukrajnai háborúval kapcsolatban elmondta, a kormány továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Kérünk mindenkit, pártpolitikai hovatartozásra való tekintet nélkül támogassák a békepárti határozatot

 

 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van a Karácsony-féle kaotikus városvezetésből

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van a Karácsony-féle kaotikus városvezetésből

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás