Friss hírek a budapesti sósavas kutyamérgezés kapcsán! Lépett a kerület





A IX. kerületi kutyafuttatóban korábban valaki húscafatokat hagyott, amelyeket a beszámolók szerint sósavval öntöttek le.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.03.24.
kutyamérgezés IX. kerület fertőtlenítés

Lapunk elsőként számolt be róla, hogy a Boráros téri kutyafuttatóban néhány nappal ezelőtt egy szívtelen ember sósavval átitatott húsokat hagyott, hogy azokkal ártson az ártatlan állatoknak. A felkapott kutyás találkozóhelyen több eb is megsérült, mielőtt sikerült eltávolítani a mérgező húsokat a helyszínről. A gazdik ezt követően azonnal figyelmeztették egymást a veszélyre, a kerület kutyás Facebook-csoportjaiban, így sikerült megakadályozni, hogy több négylábú is áldozattá váljon. A Metropol napilap egy informatív térképet is készített arról, hogy az elmúlt 3 hónapban milyen helyszíneket történtek kutyamérgezések. Ijesztő adat, de 6 különböző kerületből 11 esetről kaptunk értesítést a budapesti gazdiktól.

6 különböző kerületben, 11 mérgezéses eset történt eddig 2023-ban Grafikon: Metropol

Most örömteli híreket kaptunk a IX. kerületből

A helyi gazdik közbenjárásának hála az önkormányzat teljesen lefertőtlenítette a Boráros téri kutyafuttatót, hogy elkerüljék azt, hogy más kutyák is megsérüljenek az esetlegesen ott maradt vegyi anyagoktól 

– számolt be róla egy helyi olvasónk.

Ferencvárosban sajnos még két incidens is történt a korábbi hetekben, az egyiknél a Nehru parton, a másiknál a Ferenc téren találtak patkányméregre hajazó vegyi anyagot kiszórva a gazdik. A Ferenc téren történtek miatti feljelentés hatására a rendőrség nyomozást indított, a ZöldEb kutyás csoport pedig 400 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki bizonyító erejű információval tud szolgálni a mérget kihelyező emberről.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás