„Csörgött a telefon és az orvos kérte, azonnal vigyem vissza a lányom a kórházba” – Brigitta összetört a diagnózistól

Még általános iskolába jár az a kislány, akiről kiderült, hogy rosszindulatú daganata van. Dzsesszika szülei és két kistestvére támogatásával harcol az életéért.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.03.16.
rákos

Felfoghatatlan, amit a zuglói 14 éves Dzsesszika érezhetett, miután az orvosok megmondták neki: rosszindulatú nyirokcsomó-daganata van. Édesanyja, László Zoltánné Brigitta mesélte el a Borsnak családjuk kálváriáját és azt, hogyan élik meg a gyermekük betegségét.

Dzsesszika élete egy pillanat alatt megváltozott Fotó: Olvasói

Először megfázásról volt szó

Másfél hónapja teljesen megváltozott egy háromgyermekes család élete.

„Dzsesszikám kicsit megfázott, de mivel nagyon furcsán köhögött, nyomást érzett a mellkasában, ráadásul fogyott is, ezért orvoshoz vittem. A háziorvos azt mondta, hogy felír antibiotikumot, pár napig ne menjen iskolába a kislány.”

Mivel a gyermek állapota nem javult, Brigitta nem hagyta annyiban a dolgot, elvitte a lányát a Heim Pál Kórházba.

„Ugyanaz volt az első diagnózis: vírusfertőzés. Szerettem volna ha több vizsgálatot csinálnak, ekkor elmehettünk röntgenre, ami után haza is küldtek minket. Ám másnap kora reggel csörgött a telefon, egy doktornő volt az, aki megkért, hogy vigyem vissza a kórházba Dzsesszikát. Akkor még nem mondta el, hogy mi a baj, de én tudtam, hogy valami nagyon nincs rendben…”

„Egy világ omlott össze bennem”

Azt mondták, hogy találtak egy elváltozást Dzsesszikánál

– idézte fel a szörnyű emléket Brigitta, aki elmesélte, hogy elküldték őket CT-vizsgálatra, majd pár nappal később visszahívták egy beszélgetésre. „Amikor leültünk, közölték velünk, hogy: nagyon komoly dologról van szó, ugyanis Dzsesszikának rosszindulatú nyirokcsomó-daganata van. Gondolom, mondanom sem kell, hogy egy világ omlott össze bennem.”

Sok gyógyszerre van szüksége a lánynak. Fotó: Olvasói

Túl az első kemoterápiás kezelésén

„Összesen nyolc napig tartottak bent minket a kórházban” – folytatta Brigitta, aki elárulta, hogy a lányának kemoterápiás kezelést kellett kapnia, illetve gyógyszert is szed napi szinten. 

„A kezelés után hazaengedtek minket, de aggódtam, mert Dzsesszika nem nagyon ivott vagy evett, infúziót kötöttek be neki, féltem, hogy mi lesz vele otthon. A kezeléstől hullik a haja és a szemöldöke, ami miatt az orvosok azt mondták, hogy vágjuk inkább le, úgy könnyebb lesz, de Dzsesszika hallani sem akar róla, hiszen gyönyörű hosszú haja van szegénykémnek…”

Az éjszaka közepén lett rosszul

Brigitta átköltözött Dzsesszika szobájába, hogy minden percben vele tudjon lenni, míg a férje a 9 és 11 éves lányaikkal alszik egy szobában.

 Az egyik este Dzsesszika nagyon rosszul lett… 

„Alig kapott levegőt és hányt is. Azonnal hívtam a mentőket, akik bevitték a kórházba. Azt mondta: „Anya, segíts rajtam!” És én csak ott állok tehetetlenül, borzalmas ez az egész… Minden nap imádkozom, hogy gyógyuljon meg és hiszem, hogy csoda fog történni.”

Dzsesszika azóta már jobban van, de szülei rettegnek, hogy megismétlődhet az eset.

„Az édesapja is nagyon aggódik érte, teszi a dolgát, dolgozik, mert nekem ott kellett hagynom a munkámat. Erősnek mutatja magát, de amikor kijöttek a mentők, egy pillanatra el kellett mennie a konyhába, mert ő is elsírta magát.”

Az édesanya tehetetlennek érzi magát, de mindent megtesz lányáért Fotó: Olvasói

„Én sem eszek csokit addig, amíg Dzsesszika nem ehet!

Az édesanya elmesélte, hogy a másik két kislányának is megpróbálták elmagyarázni, mennyire beteg Dzsesszika.

A 11 éves lányomat nagyon mélyen érintette a hír .

„Mivel tudja, hogy Dzsesszika nem ehet cukros dolgokat, azt mondta, hogy ő sem eszik addig csokit, amíg a tesója nem ehet! A szívem szorult össze ennek hallatán, olyan jól esett, hogy ennyire szeretik egymást.”

Segítségre van szükségük

„Mivel most csak a férjem tud dolgozni, ezért nagyon megszorultunk. Sok gyógyszert kell vennünk és albérletben élünk. Dzsesszika a kezelések miatt egyfolytában veszít a súlyából, így elsősorban neki lenne szüksége ruhára, cipőre. A családunknak pedig olyan élelmiszerre, amit meg tudok főzni vagy esetleg tisztítószerekre. Mi mindenkinek hálásak vagyunk, aki tud segíteni, mert egyelőre nem tudom, hogyan vészeljük át ezt az egészet! Ugyanakkor tudom, hogy a kislányomnak szüksége van ránk, így mindent meg fogunk neki adni azért, hogy meggyógyuljon!” – zárta mondandóját Brigitta.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás