Egymillióval segítenék a magyar ügyvédek a házát elvesztő daganatos özvegyasszonyt





A hazai ügyvédek is felkarolták Sümegi Gyuláné ügyét, és saját gyűjtést indítottak, hogy támogathassák a beteg, fedél nélkülivé vált családanyát.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.02.24.
tűz adománygyűjtés Összefogás ügyvéd daganatos betegség

Egy nap sem kellett ahhoz, hogy Sümegi Gyuláné elveszítse mindezt, amiért csaknem 60 éve alatt megdolgozott, küzdött. A szalkszentmártoni asszonynak tűz ütött ki a házában, miközben ő kemoterápiás kezelésén tartózkodott. Mire a kezelés után hazaért, otthona hamuvá lett. Az édesanya tragédiájának híre körbejárta az országot, és gyűjtés indult Terike megsegítésére. Nagyon sokan, az ország minden tájáról segítettek valamivel az asszonynak.

Terike legkisebb fiával, Dáviddal a leégett házuk előtt Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

A Bács-Kiskun vármegyei asszony sorsa sokakat megérintett, és falujában szervezett gyűjtésbe kezdtek, hogy segítsenek a szerencsétlen sorsú családnak. Megszólaltattuk a falu polgármesterét, Gulyásné Horváth Tündét is, aki elmondta, hogy Terikének nagyon nehéz volt elfogadnia mások segítségét, mert nem az a típus, aki kérne, de meggyőzték, hogy az ő helyzetében ezt nem kell szégyellnie. 

A magyar ügyvédek is gyűjtésbe kezdtek, köszönhetően dr. Fodor Katalinnak, aki szalkszentmártoni, és így az elsők között értesült Terike tragédiájáról. 

Dr. Fodor Katalin és dr. Molnár Adél a magyar ügyvédek adakozását összefogó jogászok

Amikor megtudtam, hogy mi történt a szülőfalumban Terikével, azonnal tudtam, hogy valamit tennem kell, és beszéltem a polgármester asszonnyal, hogy megtudjam, hogyan segíthetnék. Ezután egy felhívást tettem közzé a budapesti ügyvédek közösségimédia-csoportjában, ahonnan több támogató ügyvédkolléga is jelezte segítő szándékát. A kollégáimmal igyekszünk mindig azokon segíteni, azokat támogatni, akik erre rászorulnak – tettük, tesszük ezt a kárpátaljai magyarokkal is, az orosz–ukrán háború kezdete óta

– kezdte mondandóját az ügyvédnő, aki arról is beszélt, hogy egyik kedves kolléganője, dr. Molnár Adél biztatására kezdték meg adománygyűjtési akciójukat, ami már a fővárosi jogászokon túlnőtte magát, és országszerte gyűjtenek Terikének, hogy minél előbb vásárolhasson egy konténerházat. 

„Egymillió forint összegyűjtését tűztük ki célul addig, amíg a polgármesteri hivatallal együttműködő helyi segítők a leégett ház romjainak eltakarítását elvégzik, és az új konténerház betonalapját elkészítik. Hisszük, hogy összefogásunk sikeres lesz, és bízunk benne, hogy támogatásunk hozzájárulhat ahhoz, hogy mihamarabb fedél kerüljön a családanya és fia feje fölé”

– osztotta meg velünk az ügyvédnő.  

 





 





Ezeket olvastad már?
Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás