„Jó tudni, hogy ennyi jó ember él itthon” – Százak mozdultak meg az otthonát elvesztő daganatos beteg asszonyért





A szalkszentmártoni polgármestert is lenyűgözte az az összefogás, amivel segítik Terikét, a rákos édesanyát, akinek a kemoterápiás kezelése alatt égett porig az otthona.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.02.22.
Módosítva: 2023.02.22.
lakástűz adománygyűjtés daganatos betegség felajánlás

A szalkszentmártoni Sümegi Gyuláné nem gondolta volna, hogy férje elvesztése után neki is meg kell majd küzdenie a rákkal, azonban a családanya felvette a harcot. Az egész életét végigdolgozó, családját szerető, segítő asszony mindezek utána vélhetően élete legnehezebb napját kellett, hogy elszenvedje, amikor a kemoterápiás kezelése alatt az otthona semmivé lett

Mindene odalett a családnak a tűzben Fotó: Bánkúti Sándor

Miután az asszony és a fia fedél nélkül maradt, az ország egy emberként mozdult meg értük és sokan adakozni kezdtek, illetve különféle segítséget ajánlottak fel a Sümegi családnak. Szalkszentmárton polgármesterével beszélgetett a Ripost, akinek elmondta Gulyásné Horváth Tünde, hogy nagyon jól halad a gyűjtés, illetve azt is, hogy ő magát is megrendítette, hogy a tűz micsoda pusztítást végzett Terike házában. 

Az öcsémtől, aki tűzoltó tudtam meg, hogy mi is történt a falunkban, én akkor éppen egy másik településen tárgyaltam. Másnap együtt mentem a helyszínre a családdal. Ledöbbentett a látvány, főleg ismerve Terike állapotát, akit sokan szeretnek, tisztelnek nálunk, hiszen egy ízig-végig becsületes ember, aki mindig tisztességesen élt és dolgozott

– emlékezett vissza a történtekre Gulyásné Horváth Tünde, Szalkszentmárton polgármestere, aki arról is beszélt lapunknak, hogy tudta jól, az özvegyasszony az a típus, aki sohasem kérne senkitől, még akkor sem, amikor ilyen kilátástalan helyzetbe kerül. 

„Az nem volt kérdés, hogy az önkormányzatnak segítenie kell a családnak, de kellett némi idő, amíg ezt szervezett keretek közé tudtuk tenni, illetve ahhoz is, hogy felmérjük, mik a legfontosabb dolgok, amire most szükségük lesz” 

Terikét nagyon meghatotta az emberek segítsége Fotó: Bánkúti Sándor

– tudtuk meg a polgármestertől, aki elárulta, hogy miután cikkünk megjelent az özvegyasszonyról, láthatóan megugrott az adakozók, az adományok száma, és már azt is tudják, hogy mi az első számú cél, amire a pénzadományt felhasználják. 

Egy konténerház az, ami most a leginkább segítené őket, ennek ára 7–10 millió forint között van, ehhez még néhány millió forintra van szükségük.

„Biztosítottunk egy helyiséget a nem pénzbeli adományoknak, ahol a leendő otthonuk bútorait, berendezési tárgyait össze tudjuk gyűjteni. A különféle felajánlások azt is lehetővé teszik, hogy a leégett házat elbontsuk, illetve az újba a vizet, villanyt bevezessük. Rengetegen jelentkeztek, volt, aki eszközöket, volt, aki munkaerőt kínált fel, hihetetlen ez az összefogás, jó tudni, hogy ennyi jó ember él itthon” 

– zárta gondolatait Gulyásné Horváth Tünde. Aki szeretne segíteni, itt teheti meg

 





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor budapesti kampánykörútján: Karácsony igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség

Orbán Viktor budapesti kampánykörútján: Karácsony igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség

Közleményt adtak ki a benzin és a gázolaj áráról

Közleményt adtak ki a benzin és a gázolaj áráról

Gondoltad volna, hogy évtizedekig nem volt kapcsolat a Margit híd és a Margit-sziget között - Galéria

Gondoltad volna, hogy évtizedekig nem volt kapcsolat a Margit híd és a Margit-sziget között - Galéria

Minden délután lefeküdt szunyókálni a családanya: szörnyű, mi történt vele

Minden délután lefeküdt szunyókálni a családanya: szörnyű, mi történt vele

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás