Megszakad a szív: nem temethetik az idős bácsit a felesége mellé





53 évig éltek boldog házasságban, de a városi tanács megtiltaná, hogy közös sírban nyugodjanak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.25.
temetés

Bírósághoz szeretne fordulni egy 88 éves ír férfi, amiért halála után nem kerülhet a családi sírba, a felesége mellé. A limericki John Hayes családja több mint 200 éve ugyanabba a részbe temetkezik a Mungret temetőben, azonban a városi tanács elutasította a férfi kérvényét, miszerint a feleségével közös sírban szeretne nyugodni – írja az Irish Mirror.

Fotó: Pixabay

A tanács indoklása szerint a parcellákban már nem maradt elég föld ahhoz, hogy betemessék vele a férfi majdani koporsóját, ezért más sírhelyet kell keresni számára. Hayes viszont úgy véli, csak egy kicsit mélyebbre kellene ásni, és máris aludhatná örök álmát Maisie mellett, akivel a nő 2021-es haláláig 53 boldog házasévet éltek át együtt. Ráadásul a férfi szerint a kistermetű feleségét szükségtelenül nagy koporsóban helyezték a sírba, a szokotthoz képest más irányban, ezzel is kimerítve a sírkert helyeit. Hayes akkoriban a gyász miatti megrázkódtatástól nem vette észre a hibát, így nem is tudta jelezni a módosítási igényét.

A limericki városi tanács szerint azonban nincs lehetőség mélyebbre ásni, mert ezzel veszélyeztetnék a temetőben található templomromokat, amelyek nemzeti védelmet élveznek. Azt javasolták a megrendült özvegynek, hogy halála után kérjen hamvasztást, abban az esetben el tudják helyezni a felesége maradványai mellett, ezzel kapcsolatban azonban Hayesnek vannak erős ellenérzései.

A férfi elmondása szerint a parcellák több mint 200 éve a családhoz tartoznak, magántulajdonként generációról generációra szállnak tovább, és mindig azt remélte, hogy majd az őseivel nyugodhat egy olyan sírhelyen, ahová majd idővel az unokáit is helyezik. Azért is fordul bírósághoz, mert úgy hiszi, más is kerülhet hasonló helyzetbe.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás