Mellkason lőtte a tanárnőt a hatéves kisfiú, sokkoló részletek a gyerek támadásáról

Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetett a gyerekhez a fegyver.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.10.
Módosítva: 2023.01.10.
lövöldözés

Javul az állapota annak a tanárnőnek, akit nemrég egy hatéves diák lőtt mellkason az Egyesült Államokban még péntek délután – írja a Metro.  A lövöldözés után a harmincas éveiben járó tanárnőt kritikus állapotban vitték kórházba. A rendőrség szerint a kisfiú nézeteltérésbe keveredett Abby Zwernerrel, amikor elsütötte a fegyvert. Az esetre a Virginia állambeli Newport News városában található Richneck Általános Iskolában került sor. 

Csodálatos, elhivatott tanár, akit a fiam nagyon szeret. Teljesen megdöbbentünk a történteken

– mondta a lapnak az egyik kisiskolás édesanyja. 

Azt, hogy a kisfiú hogyan jutott a fegyverhez, még nem tudni, bár az iskola fel van szerelve fémdetektoros ellenőrző kapukkal, kérdés, hogy az adott napon a kapuk miért nem jeleztek. A lapnak az egyik diák nagymamája azt mondta, hogy az egyik gyerek korábban vitt már töltényt az iskolába, és kilátásba helyezte azt is, hogy legközelebb fegyverrel fog érkezni.

A rendőrség szóvivője, Steve Drew elmondta, nem véletlen balesetről van szó, hanem az első osztályos diák a tanórán egy hátizsákból vette elő a fegyvert, majd rálőtt a tanárára.


A rendőrségi tájékoztatás szerint a fegyvert legálisan vásárolta a kisdiák édesanyja és tartotta otthonukban, ahonnan a gyerek bevitte az iskolába. Az is elhangzott, hogy a gyereket fizikai erővel kellett megfékeznie egy iskolai alkalmazottnak, majd a rendőrség őrizetbe vette.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás