„Nem zavart, ha szenvedtek” – titkokról mesélt a 80 éves Kati néni

Az Év Sportolója Gála egyik főszereplője volt Fábiánné Rozsnyói Katalin, a kiváló kajakedző.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2023.01.17.
Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu

Fábiánné Rozsnyói Katalin többek között a kőkemény munkamódszeréről volt híres. A vele dolgozó lányok, mint Kőbán Rita, Kovács Katalin, Janics Natasa vagy Kozák Danuta pontosan tudták, vért kell izzadniuk a sikerért. Megérte, hiszen Kati néni mellett lettek bajnokok. A kiváló edző tavaly novemberben töltötte be 80. életévét, és lapunknak elárulta, nem foglalkozott azzal, ha a kajakosai szenvedtek, ez a munka része volt.

Fábiánné Rozsnyói Katalin
Fábiánné Rozsnyói Katalin

„Nem zavart, ha szenvedtek. Inkább elfordítottam a fejemet. A célt sikerült elérnünk, ez volt a fontos. Kizárt, hogy visszatérjek edzőnek, jobb, ha a vízpartról figyelem a fejleményeket.”

A mesteredző sosem titkolta, ki volt a kedvence a számos bajnok közül. Rá is csak egyszer haragudott meg.

„Tényleg nem titok, a kedvenc versenyzőm Kovács Kati, aki mindig az utolsó szóig végrehajtotta az előírásaimat. Csak egyszer haragudtam meg rá, amikor az engedélyem nélkül elment hódeszkázni. Ráadásul meg is sérült.”

A mindig szókimondó Kati néni persze a hat olimpiai aranyával magyar rekorder Kozák Danutáról is megvan a maga véleménye.

„Akik azt hiszik, a hatszoros olimpiai bajnok ismét anyai örömök elé néző fradista Kozák Danuta nem jut el a 2024-es párizsi olimpiára, tévednek, mert nem ismerik különleges akaraterejét. Egyedül attól félek, hogy megsérül.”

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás