Egy perccel a felszállás után zuhant le a repülőgép

Csodával határos módon mindenki túlélte a balesetet.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.27.
repülőgép-szerencsétlenség

Egészen elképesztő: sérülésekkel ugyan, de mindenki túlélte azt a repülőgép-balesetet, ami a dél-szudáni Juba nemzetközi repülőtér közelében történt. A baleset a felszállás után egy perccel történt, azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet. A fedélzeten tartózkodó három utas, valamint a személyzet két tagja túlélte a balesetet.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Helyi médiajelentések szerint az Antinov L410, EY-473 lajstromszámú repülőgép Akobo megyébe tartott, amikor megtörtént a baleset. A megsérült utasokat végül a helyiek segítségével sikerült kimenteni a roncsokból.

A helyszínről készült képek tanúsága szerint a gép eleje súlyosan megsérült, a hátsó része viszont sértetlenül megúszta a földet érést.

Dél-Szudánban gyakoriak az ilyen és ehhez hasonló balesetek, ami mögött leginkább az elavult repülőgép-állomány, illetve a túlterheltség áll. 2022 júliusában szintén felszállás után zuhant le egy repülőgép Juba repterénél, de 2021-ben is súlyos repülőgép-szerencsétlenség rázta meg az országot. Az akkori balesetben öten vesztették az életüket – írja a Daily Star.

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás