Brutális autós gázolás, öten meghaltak, többen megsérültek – Videó!

Az ámokfutás Hongkongtól mintegy 120 km-re északra történt Kanton városában. A rendőrség a férfit letartóztatta.Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.01.13.
tragédia halálos autóbaleset gázolás Kína

A kínai rendőrség letartóztatott egy férfit, aki autóval a gyalogosok közé hajtott Kantonban: a támadásban öt ember életét vesztette, 13-an megsebesültek.

Az incidens nagy felháborodást váltott ki az emberek körében, és a sokan azzal vádolták meg a férfit, hogy szándékosan követte el a gázolást. A felvételeken látható, ahogy a sofőr a balesetet követően kiszáll az autóból, majd bankjegyeket szór a levegőbe.

A zsaruk a 22 éves férfit őrizetbe vették, valamint nyomozást indítottak ellene. A szerencsétlenség szerdán, az esti csúcsforgalomban történt, a 19 milliós város egyik forgalmas csomópontjában – írja a BBC.

A közelmúltban előfordultak hasonló esetek Ázsiában. 2022 februárjában egy sofőr egy mini teherautóval emberekbe gázolt a déli Fujian tartományban: akkor hárman meghaltak, kilencen megsérültek. A hét elején pedig egy sanghaji szállodai vendég szándékosan hajtott bele autójával a hallba, miután összeveszett a személyzettel. Ekkor senki nem sérült meg.

Íme a Kantonban a gázolásról készült videó:

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás