RETRO RÁDIÓ

A téli sportok kedvelői imádni, az autósok utálni fogják az elkövetkezendő napokat

Egy családi hógolyózáshoz, síeléshez ideális lesz idő, ám ha tehetjük ne használjunk járműveinket a csúszós, latyakos utakon.Megosztás
Szerző: H.Á.
2023.01.28. 14:30
közlekedés hóesés időjárás tömegközlekdés havazás

Pénteken többnyire felhős, borús lesz az égbolt. Több helyen számíthatunk havas esőre, hószállingózásra és szitálásra, ami a közlekedésben viszont nehézségeket okozhat. Nedves, vizes, csúszós, átmenetileg akár síkos, latyakos, esetleg hókásás, havas utakra kell számítsanak az autósok. Érdemes tehát fokozott óvatossággal közlekedni az utakon. Azok számára, akik rajonganak a hóért viszont örömhír, hogy többek között Bánkúton és Mátraszentistvánon is nagyobb mennyiség eshet.

hó, hóesés, havazás, tél, ítéletidő, jég, fagy, mínuszok, időjárás, autó,
(Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay.com

Szombaton marad a borongós időjárás, és többfelé várható gyenge vegyes csapadék. Eplényben 40 cm, Bánkúton 30 cm, Kékestetőn 30 cm és Mátraszentistvánon 20 cm feletti hómennyiséggel számolhatunk. A reggeli -5 körüli Celsius-fokról a nap folyamán akár +5 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Az ország középső részén vasárnap is tartósan felhős lesz az ég. Továbbra is előfordulhat hószállingózás. A nappali maximum hőmérséklet pedig +2, +4 Celsius-fok körül alakul majd.

Az északnyugat felől erősen megnövekvő felhőzet miatt szórványosan valószínű csapadék. Északkeleten inkább hózápor, míg máshol eső, záporeső formájában – hívta fel a figyelmet a Köpönyeg.

Azok számára, akik január utolsó hétvégéjén a szabadba vágynak, jó hír lehet, hogy Eplény, Bánkút, Kékestető, Mátraszentistván, Nagy-Hideg-hegy és Sátoraljaújhely domborulatait is hó fedi majd.

A hétvégi gyenge hidegfronti hatás megterheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot és vezessünk különösen óvatosan!

 

Ezeket olvastad már?
Meztelenül tekergett az utcán a tiniként befutott színésznő

Meztelenül tekergett az utcán a tiniként befutott színésznő

Hagyták éhen halni az idős nénit, embertelen bánásmóddal kísérték végső útjára

Hagyták éhen halni az idős nénit, embertelen bánásmóddal kísérték végső útjára

Elkapta a rendőrség a csepeli panel rémét

Elkapta a rendőrség a csepeli panel rémét

Hatalmas rendőri készültség New Yorkban

Hatalmas rendőri készültség New Yorkban

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás