RETRO RÁDIÓ

„A kisgyerek végig sírhatott” – megrázó részletek derültek ki az ináncsi csecsemőtragédiáról





Szinte sokkolta a helybelieket a közel múltban történt tragédia: forró vízben fürdettek meg egy csecsemőt, aki olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy elvesztette életét.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.01.05.
csecsemő halál gondatlanság

Súlyos tragédia sokkolta az ináncsiakat a közelmúltban: elhunyt egy csecsemő a településen. A babát olyan forró vízben fürdették, hogy súlyosan sérült. 

Kiemelték eredeti családjából

A 10 hónapos csecsemő eredeti családjára rászakadt a háztető Miskolcon. A mélyszegénységben élő hatgyermekes család végül  szükséglakáshoz jutott, a csecsemőt viszont kiemelték a családból és nevelőszülőknél helyezték el Ináncson. A helyiek  szerint egy nagyon jól szituált családról van szó, akik a nevelt kisfiú mellett saját lányukat is nevelték. 

A településen élők nem értik, hogyan történhetett ez meg Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

Nem olyan rég költöztek ide. Nagyon csendesek, alig lehetett őket látni. A hölgy gyakran tologatta a babakocsit, én leggyakrabban a boltban láttam, de ilyesmit senki se gondolt volna róluk

 – mondta el egy helyi férfi. 

 

Úgy tudták: bárányhimlős

A tragédia estéjén a nevelőapa fürdette meg a gyereket, akit állítólag utána még megetettek, majd elaltattak. Csupán később jelentkezett pár piros folt a csecsemőn, ekkor hívták ki a mentőket. 

Többen láttuk a mentőket, majd hallottuk, hogy meghalt a baba. Azt viszont pontosan nem tudtuk, hogy mi történt, a faluban az a szóbeszéd járta, hogy bárányhimlős volt és a magas lázban halt meg a kicsi. 

– mesélte a Borsnak az egyik szomszéd.

 

Értetlenül állnak a tragédia előtt

Legtöbben nem értik hogyan történhetett ez meg, hiszen a 10 hónapos babát a nevelőapja helyezte a vízbe, tehát éreznie kellett volna milyen a víz hőmérséklete. 

– Nekem 6 gyerekem van, mindegyiket egészségesen felneveltük. Sose történt velük ilyesmi, én ezt nagyon megvetem. Alapnak gondolom, hogy megnézem milyen meleg vízbe rakom bele a kisbabát. – fejti ki véleményét egy másik helybéli.

Az egyik idős szomszédtól azt is megtudtuk, hogy a csecsemő nevelő anyja, Erika, javarészt egyedül volt otthon a gyerekekkel, párja ugyanis Németországban dolgozik. 

– Állítólag a gyerek mindezek után még elaludt, amit én nem is értek. Szerintem olyan égési sérülésekkel a kisgyerek végig sírhatott – teszi hozzá.

A tragédia még december közepén történt, azóta a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz az ügyben

 – erősítette meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtósa. A gondatlanságból elkövetett emberöléssel a nevelőapát gyanúsítják. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás