A családapának már csak hónapjai vannak hátra, miután kiderült: a fülgyulladása halálos betegség





Az orvosok tehetetlenek, csak hónapokat ígértek a családapának.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.01.19.
rákos édesapa

Már csak hónapjai vannak hátra annak a családapának, akit félrediagnosztizáltak az orvosok és azt hitték, csak fülgyulladása van. Kiderült azonban, hogy operálhatatlan agydaganata van.

Fotó: Pixabay

A 49 éves Dave Whitford azt mondja, igyekszik a legtöbbet kihozni a hátralévő idejéből, és amikor csak teheti, családjával és barátaival van. A család azonban nagy gondban van: betegsége miatt a férfi nem tud dolgozni, a megélhetést pedig nem tudja fedezni a segélyből, amit kap. Így adománygyűjtésbe kezdett, hogy a családjának ne kelljen szűkölködni akkor sem, ha ő meghal. Az apa úgy nyilatkozott: „megpróbálom a lehető legjobban leélni az életem hátralévő részét”. 

Dave egy tavaszi napon a munka után úgy döntött, kiül a kertbe, élvezi a kellemes időjárást, megiszik egy italt. Ám alig egy-két kortyot ivott, amikor felállt, de érezte, hogy nagyon szédül. 

„Azt gondoltam, nem kellett volna ennyit se innom, ezért bementem és lefeküdtem. Este épp, hogy kiértem a mosdóba, rosszul lettem. Másnap reggel ahogy felkeltem, képtelen voltam egyenesen menni. A volt feleségem vitt be a kórházba, ahol azt állapították meg, hogy egy apró rovarcsípés miatt fülgyulladásom van” – mesélte a férfi.

A vizsgálatok közben az orvosok csomót találtak az agyában is, de nem tartották elég nagynak ahhoz, hogy komolyabban foglalkozzanak vele. Azonban egy év múlva a daganat nőni kezdett és az orvosok úgy döntöttek, meg kell operálni. A teljes daganatot azonban nem sikerült eltávolítaniuk, Dave személyisége viszont a műtét után megváltozott. Fáradékonyabb lett, folyton sír és a rövid távú memóriája is károsodott. Kemoterápiát és sugárkezelést írtak elő neki, amely gátolja a daganat növekedését.

„Azt mondják, még 12-18 hónapom van hátra, szerencsére a kezeléseknek hála a daganat stagnál. Életem hátralévő részét próbálom a lehető legjobban leélni, és próbálok bátor maradni a lányom, a párom és a családom mellett.”

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás