Sorompót szeretnének a helyiek a sashalmi halálátjáróhoz





Sorompót szeretnének a helyiek ahhoz a HÉV-átjáróhoz, ahol már több furcsa baleset is történt az elmúlt hónapokban. Legutóbb egy Suzukit tarolt le két HÉV.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.24.
baleset gázolás HÉV Bizarr

Bizarr baleset történt a napokban a sashalmi HÉV-átjáróban: egy Suzukit vezető nő ugyanis tilos jelzés ellenére rászáguldott a HÉV sínjére, és először az egyik, majd a másik irányból érkező HÉV-nek ment neki. A két járat aztán beforgatta a kocsit, ami így végül beszorult a szerelvények közé. Bár az autóból csak roncsok maradtak, a kocsit vezető nő megúszta az esetet.

A tűzoltók szabadították ki a roncsból a sofőrt Fotó: Bors

Szerencse fia volt a Suzuki sofőrje

Csodával határos módon nem esett baja, a szemtanúk szerint épségben, saját lábán hagyta el a roncsot a csomagtartón keresztül. 

– Nagyon nagy hangja volt, mivel mi messzebb voltunk, de még úgy is hallottuk. Annyi történt, hogy a kocsi ráment a sínekre, a HÉV pedig már elindult, így ki akarta kerülni, de a másik irányból érkező HÉV nekiment, és a kocsi befordult a két szerelvény közé – mesélte a baleset után a Metropolnak egy helyi férfi. 

Sokak szerint a baleset alapja az volt, hogy az autósok jelzőlámpája a balra fordulók számára zöldre váltott, az egyenesen tovább haladóknak viszont továbbra is piros maradt. 

A kocsit vezető nő azonban figyelmetlenségből a tilos jelzése ellenére elindult.

Gondolom, csak a zöld jelzést látta meg, és már nyomta is a gázt, nem vette észre, hogy az nem az egyenesen haladóknak, hanem a kanyarodóknak szól

 – vélekedett egy helyi.

A kerületiek egy része viszont egyenesen halálkereszteződésnek hívja a helyet, felhívták a figyelmet arra: az átjáró nem veszélytelen.

Túl rövid a zöld, túl hamar indul a HÉV

Sokak szerint ugyanis kimondott veszélyes átjáróról van szó, a környékbeliek ugyanis elárulták, amellett, hogy nincs sorompó ezen a helyen, a zöld jelzés rövid, az autósok türelmetlenek, a HÉV pedig túl gyorsan indul.

Többször is észleltem már, hogy veszélyes az a kereszteződés, mert nagyon gyorsan vált pirosra az autósok jelzőlámpája, és ahhoz képest túlzottan gyorsan indul a HÉV

 - mesélte a Borsnak egy kerületi olvasója, aki elmondta, az autós piros lámpát követően szinte azonnal elindul a HÉV is. 

Korábban kísértetiesen hasonló eset történt itt, de szerencsére a sofőrnek akkor sem esett bántódása - Fotó: Bors

Hajszál híján menekültek meg

Nem ez az első ilyen eset a környéken: szeptemberben például egy terepjáró hajtott rá itt a sínekre a tilos jelzés ellenére, ahol az érkező HÉV elgázolta. A legutóbbi karambolhoz hasonlóan az autót vezető nő karcolásokkal megúszta a horrorisztikus ütközést: ahogyan a suzukis nő, ő is saját lábán hagyta el az összeroncsolt kocsit. 

Decemberben egy furgon zúzott át a piros lámpán, és hajtott rá a sínekre: ő nemcsak a tilos jelzést, de a kötelező haladási irányt is figyelmen kívül hagyta. Bár a HÉV a furgon hátsó részét eltalálta, csodával határos módon itt sem sérült meg senki. 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás