RETRO RÁDIÓ

Orvosnak adta ki magát a 20 éves nő, mindenkit átvert a kórházban





A mindössze érettségivel rendelkező nőt nem vették fel az orvosira, ennek ellenére úgy gondolta, eleget tud ahhoz, hogy gyógyítson.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.29.
Módosítva: 2022.12.29.
csaló álorvos végzettség lebukás

Egy 20 éves, Törökországban praktizáló „orvosról” kiderült, hogy be sem jutott az egyetemre, egy éven át ugyanakkor senki sem gyanakodott. A fiatal már a felvételijéről is hazudott szüleinek, a környezetében mindenkit átvert.

Szerencsére még azelőtt lebukott az álorvos, hogy kárt okozhatott volna valakiben. (Fotó: Shutterstock)

Ayse családja mindig is azt akarta, hogy a lány orvos legyen, azonban elbukott a doktorrá válás rögös útján, amit még a szüleinek sem volt hajlandó beismerni. Nem akarta cserben hagyni a hozzátartozóit, ezért azt mondta nekik, hogy bekerült egyetemre. Még a vizsgapontszámát és a beiratkozási papírjait is meghamisította, hogy a szülei ne fogjanak gyanút. Hamis diákigazolványt csináltatott, és gyakran lehetett látni az orvosi egyetem körül, ahol megpróbált összebarátkozni a hallgatókkal. 

Egy napon, amikor Ayse édesanyja megbetegedett és kórházba kellett szállítani, azt mondta a személyzetnek, hogy ő maga is orvos. Hamis végzettséget lobogtatott, illetve hazudott az életkoráról is, hogy elnyerje a dolgozók bizalmát. Ez olyannyira sikerült is, hogy amikor felajánlottak neki egy munkalehetőséget, igent mondott, pedig se megfelelő tudása, se gyakorlata nem volt. „Idővel elnyertem a kórházban dolgozó orvosok szeretetét és bizalmát. Egy főorvos, akinek elmondtam, hogy gyermeksebész szeretnék lenni, még egy műtétbe is bevont” – nyilatkozta a csaló.

Végül azonban a kórház orvosai gyanakodni kezdtek, mert a lány folyamatosan elkerülte az alapvető szakmai kérdéseket, vagy egyszerűen rosszul válaszolt azokra. Amikor meggyőződtek arról, hogy hazudik a képzettségét illetően, hívták a rendőrséget. Ayse otthonának átkutatása során előkerültek a hamis dokumentumok, így letartóztatták. Valamivel több mint egy évig tudta orvosnak kiadni magát, ám azt még a szülei sem hiszik el, hogy lányuk képes volt ilyen szörnyűségre.





 





Ezeket olvastad már?
Ez gyors volt: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon és a Datadat

Ez gyors volt: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon és a Datadat

Rejtély, hogyan tűnt el és halt meg a gyáli Norbert

Rejtély, hogyan tűnt el és halt meg a gyáli Norbert

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás