Fontos dologra hívta fel Láng Zsolt Karácsony Gergely figyelmét a Lánchíddal kapcsolatban





A főváros olyan feltételekkel nyitja meg pénteken a Lánchidat, amelyekkel nem teljesíti a kormánnyal kötött megállapodást. Az autósok nem térhetnek vissza a Lánchídra, még annak ellenére sem, hogy szó szerint ez a kormányzati támogatás feltétele.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.15.
I. kerület V. kerület Lánchíd felújítás Láng Zsolt Rekonstrukció Karácsony Gergely támogatás

December 16-tól, péntek délutántól a BKK járatai, a taxik, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők használhatják a hidat – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közleményében, amely megjegyzi, az egyéni gépjárművel közlekedők nem mehetnek a hídra.

Lánchíd
A Lánchíd projekt támogatásának a feltétele, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot Fotó: Szikszay / Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely főpolgármester korábban úgy fogalmazott, „Budapest élhető, otthonos jövőjét” tartja szem előtt, és úgy látja helyesnek, ha egy bő féléves tesztidőszak után a fővárosiak dönthetnek majd arról, hogy a jövőben használhatják-e az autósok a hidat.

Csakhogy a főpolgármester azt elfelejti hozzátenni, hogy a Fővárosi Önkormányzat megállapodott a kormánnyal: amely szerint a hatmilliárdos támogatás feltétele, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot.

„Támogatja, hogy Budapest Főváros Önkormányzata a Széchenyi Lánchíd és a budai Váralagút teljes körű rekonstrukcióját egy időben, a fővárosi közlekedés lehető legkisebb korlátozásával és a műszakilag lehetséges leggyorsabb ütemezéssel valósítsa meg, azzal, hogy a gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot” – áll a Magyar Közlönyben.

A Világgazdaság megkereste Láng Zsoltot, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztost, aki megerősítette: azzal, hogy a főváros olyan feltételekkel kívánja megnyitni a Lánchidat, hogy a gyalogos és a gépjárműforgalom sem használhatja, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat. A politikus megjegyezte a kormány abban állapodott meg a Fővárosi Önkormányzat vezetésével, hogy a Lánchíd teljes körű rekonstrukcióját 6 milliárd forinttal támogatja.

Nyomatékosítani szeretnénk, hogy a Lánchíd hatmilliárdos kormányzati támogatásának feltétele a gépjárműforgalom korlátozásának teljes megszüntetése. Arra kérjük a főpolgármestert, tartsa be a kormánnyal kötött megállapodást

- nyilatkozta Láng Zsolt.





 





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás