Az ünnepek alatt még ingyen parkolhatnak a józsefvárosiak, de újévtől indul az autóssarcolás





Január 1-től a legdrágább övezetben akár 30 ezer forintot is fizethetnek az első autó után a józsefvárosiak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.26.
Módosítva: 2022.12.26.
pikó andrás Józsefváros parkolás

A karácsonyi ünnepektől egészen január 1-ig szünetel a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ parkolási igazgatóságának ügyfélfogadása, így ebben az időszakban nem kell fizetni a parkolásért. A következő évtől viszont megszűnik az éves lakossági várakozási engedély ingyenessége (és ugyanez a helyzet a főváros által kezelt útszakaszokon is). Utána viszont jön a feketeleves – írja a Hírnyolc.

Józsefvárosban sűrű a forgalom – Fotó: Máté Krisztián

Pikó András VIII. kerületi polgármester szeptemberben döntött arról, hogy az eddig ingyenes éves várakozási engedélyért súlyos tízezreket gombolnak le a helyi lakosokról. A január 1-től életbe lépő rendelet szerint a legdrágább övezetben akár 30 ezer forintra is rúghat a fizetendő összeg az első autó után a magánszemélyeknek. Az idei lakossági várakozási engedélyek 2023. február 28-án járnak le.

Indokolatlanul szedik be a pénzeket

A baloldali városvezetés az általa csak „parkolási reformnak” nevezett rendelettel újabb és újabb forintokat húzna ki a józsefvárosi családok zsebéből, noha a kerület folyamatosan bővülő költségvetése ezt egyáltalán nem indokolná, hiszen Pikóék immár 35 milliárdból gazdálkodhatnak. Az eddig ingyenes lakossági várakozási engedély kiváltásáért ezentúl mélyen a zsebébe kell nyúlnia az itt élőknek – írja a VIII. kerületi hírportál.

Pikó András  csak „parkolási reformnak” nevezi a pénzbehajtást – Fotó: Máté Krisztián

Újbudán is sarcolják az autósokat

Alaposan kiverte a biztosítékot az újbudaiak körében is az új parkolási rendelet, amit még nyáron fogadott el a kerület baloldali vezetése. Ennek keretében alaposa megnövelték a fizetős parkolási zónák méretét, így a lakossági engedélyek esetén az éves várakozási díj lakosonként az első gépjárműre 12 ezer forint, a második gépjárműre 24 ezer forint lesz. Az eddigi parkolási övezetek kiszélesítésével és a tarifaemeléssel a XI. kerületben szintén nehéz helyzetbe kerülhetnek a helyi vállalkozók is, mivel fennáll annak a veszélye, hogy azok a kerületen kívül más helyszínt választanak majd a bevásárlásaikhoz és az ügyintézéshez.





 





Ezeket olvastad már?
"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás